20.9 C
Athens
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Κ. Μπακογιάννης στον Αθήνα 9.84: Αυτό που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής – Απολυμάνσεις σε ολόκληρη την πόλη

✚ ΑΘΗΝΑ

Gas Mystery στο Γκάζι

Ένα καινοτόμο και συναρπαστικό escape game για οικογένειες και παιδιά από 8 ετών, παρουσιάζει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Από 23 Οκτωβρίου 2020 γονείς και...

Bazaar Προσφοράς για μοναχικούς ασθενείς στο Σεράφειο

Με σύνθημα «Για να σταθείς και εσύ δίπλα στα παιΔΙΑ και τους ενηλίΚΟυς ασθενείς στα ΝοσοκομεΙΑ της Αττικής» η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων»...

Εικαστική έκθεση αφιερωμένη στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας στο Σεράφειο

Δυόμισι χιλιάδες από χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας Μαρμάρινες δημιουργίες και πίνακες ζωγραφικής Τήνιων και Σαλαμινίων καλλιτεχνών συνθέτουν την έκθεση με τίτλο «Από την...

Δήμος Αθηναίων: Νέα εποχή για την ανακύκλωση – 27 σύγχρονα απορριμματοφόρα και 4.000 κάδοι ανακύκλωσης

Σε ριζική ανανέωση και ιδιαίτερα σημαντική ενίσχυση του εξοπλισμού ανακύκλωσης στην πόλη προχωρά, μετά από 15 χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον...

Εκκίνηση για το INNOVATHENS Academy

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μαζί μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων με θεματικούς κύκλους, το INNOVATHENS Academy, εγκαινιάζει ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης...

«Αυτό που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε από το στούντιο του Αθήνα 9.84 ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Όπως είπε μιλώντας στον Γιάννη Λαυράνο «σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥΥ, ο Δήμος Αθηναίων, έχει προχωρήσει όλο αυτό το διάστημα και συνεχίζει, σε απολυμάνσεις σε ολόκληρη την πόλη. Εστιάζουμε εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός αλλά και σε ευάλωτα σημεία, όπως  τα νοσοκομεία, σχολεία, αλλά και στάσεις λεωφορείων» επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης.

Υπογράμμισε επίσης τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. «Εν μέσω κορονοιού δημιουργήθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Αστέγων και η νέα δομή για την φιλοξενία τοξικοεξαρτημένων, ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν πλέον ηλεκτρονικά, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός»

Η Αθήνα σηκώνει όλο το βάρος

«Είναι τεράστια η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε και αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το δήμο Αθηναίων. Για εμάς προέχουν η υγεία και η ανθρώπινη ζωή. Η Αθήνα σηκώνει όλο το βάρος με 700.000 μόνιμους κατοίκους και περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους να κινούνται καθημερινά. Σε συνεργασία με το κράτος, τα συναρμόδια υπουργεία και τον ΕΟΔΥ προχωρούμε βάσει σχεδίου που περιλαμβάνει σαρωτικές απολυμάνσεις σε σχολεία, νοσοκομεία και στάσεις λεωφορείων.

Δίνουμε έμφαση στις ευάλωτες ομάδες και το δείχνουμε έμπρακτα με τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Αστέγων που μπορεί να στεγάσει 400 συνανθρώπους μας. Είναι αλήθεια ότι εντοπίστηκε ένα κρούσμα στη συγκεκριμένη δομή αλλά ήμασταν σε ετοιμότητα και το αντιμετωπίσαμε με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η λειτουργία της.

Επίσης, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και τον ΚΕΘΕΑ δημιουργήσαμε το Κέντρο Φιλοξενίας για τοξικοεξαρτημένους, που δεν υπήρχε έως τώρα στην πόλη.

Εκσυγχρονίσαμε τη λειτουργία του Δήμου για να αποφύγουμε το συνωστισμό στις υπηρεσίες. Πλέον τα περισσότερα μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά. Ήδη δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι έχουν εξυπηρετηθεί. Και για αυτά που δεν μπορούν να γίνουν ψηφιακά κλείνονται ραντεβού μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας.

Τα κυλιόμενα ωράρια, η τηλεργασία, οι ειδικές άδειες είναι οριζόντια μέτρα. Ο Δήμος Αθηναίων όμως πέτυχε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει μέτρα που να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα στη ζωή των πολιτών.

Μετατρέψαμε το 5ο Δημοτικό ιατρείο σε κέντρο αποκλειστικά για ασθενείς με covid 19. Τα υπόλοιπα, λειτουργούν κανονικά παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες με στόχο την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων. Επίσης, δε λειτουργούν οι λέσχες φιλίας διότι διαθέσαμε τους χώρους στην κυβέρνηση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα covid»

Να ακούμε τα παιδιά. Μπορεί να έχουν δίκιο.

«Αναφορικά με τις πρόσφατες καταλήψεις, έχω να πω ότι πρέπει να ακούμε τα παιδιά. Μπορεί να έχουν δίκιο. Οι σχολικές υποδομές της πόλης είναι γερασμένες. Από 1ης Σεπτεμβρίου έχουμε πολλαπλασιάσει τον προϋπολογισμό για  επεμβάσεις στα σχολικά κτίρια αλλά ακόμα απέχουμε από αυτό που χρειάζεται. Επίσης, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων.

Σε σχέση με τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, δεν έγινε πρόοδος καθώς ο  Δήμος είχε εξαιρεθεί.

Στις 28 Σεπτεμβρίου θα γίνει η  διακήρυξη ώστε  να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι χώροι. Έχουμε κάνει ολοκληρωμένο σχεδιασμό και του χρόνου τέτοια εποχή θα λειτουργεί στην Αθήνα.

Μόνον όποιος δε δουλεύει, δεν κάνει λάθη. Εμείς δουλεύουμε, δίνουμε μάχες και κάποιες τις κερδίζουμε αλλά άλλες τις χάνουμε.

Έχουμε 264 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης, άλλες 45 από άλλες υπηρεσίες και την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται άλλες 400. Στόχος είναι να έχουμε 500 καθαρίστριες μέχρι τέλος του χρόνου».

Νέα δομή στον Ελαιώνα, η οποία θα λειτουργήσει ως τράνζιτ σέντερ

«Ο ιός δε γνωρίζει ούτε εθνικότητα, ούτε χρώμα. Στη Βικτώρια, σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο ετοιμάζουμε μια νέα δομή στον Ελαιώνα η οποία  θα λειτουργήσει ως τράνζιτ σέντερ. Όποιος έρχεται από τα νησιά θα μπορεί να φιλοξενηθεί εκεί για λίγες μέρες μέχρις ότου δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα. Στον Ελαιώνα τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και οι κανόνες υγιεινής για την ασφάλεια των ανθρώπων»

Έχουμε σχέδιο για την υλοποίηση της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων

«Αρκετά με τα ψέματα. Η συζήτηση μεταξύ των τρολ δεν αφορά τη συζήτηση μεταξύ των Αθηναίων. Έχουμε ένα σχέδιο για την υλοποίηση της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων. Είναι παρέμβαση που μπορεί να αλλάξει την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης. Δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα και τώρα αρχίζει να αλλάζει. Πρακτικά, ξεκινήσαμε με ένα πιλοτικό έργο και αυτό συνιστά σύγχρονη μεθοδολογία που έχει  πετύχει γιατί αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ώστε να τα βελτιώσουμε.

Η μεγαλύτερη αδυναμία ήταν η Πανεπιστημίου και πήγαμε με βάση τη μελέτη του ΕΜΠ. είχαμε αύξηση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. λόγω κορονοιού. Επιτέλους έρχονται νέα λεωφορεία στην Αθήνα, γιατί ανταποκρίνεται η κυβέρνηση σε μια πραγματική ανάγκη»

Το επόμενο βήμα του Μεγάλου Περιπάτου 

«Ειδικό πολεοδομικό σχέδιο είναι το θεσμικό όχημα που λαμβάνει υπόψιν όλα τα χαρακτηριστικά του έργου για να μπει σε διαβούλευση και να ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα το 2021.

Πώς χάθηκαν τα δύο εκατ. αφού ο αστικός εξοπλισμός θα μεταφερθεί στις  γειτονιές. Τίποτα δε θα πάει χαμένο.

Όταν έχεις ένα πιλοτικό σχέδιο, ένα έργο ζωντανό και το θέτεις σε εφαρμογή δοκιμαστικά για να διαπιστώσει τα συν και τα πλην της μελέτης. Αυτή ήταν η δική μας στόχευση. Ξενίζει γιατί έγινε πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπάρχει λογική ουδέν μονιμότερου του προσωρινού κτλ. Αλλά εμείς έχουμε σχέδιο και έχουμε αντανακλαστικά να προσαρμοζόμαστε στα θέλω της πόλης για να φτάσουμε σε μια Αθήνα διαφορετική.

Δεν έχουμε διάθεση να σταματήσουμε τον ποδηλατόδρομο. Θέλουμε να ενισχύσουμε τους ποδηλατοδρόμους και να κινούμαστε με ασφάλεια».

Κριτική  για αισθητικές παρεμβάσεις και ακατάλληλα φυτά στην Αθήνα

«Τη χαίρομαι αυτή τη συζήτηση γιατί δείχνει ότι οι διάφοροι λήπτες αποφάσεων να έχουν παραδοθεί, αλλά οι Αθηναίοι όχι. Αυτό που έχει πετύχει ο Μεγάλος Περίπατος είναι να κινητοποιήσει μια μεγάλη συζήτηση για την πόλη. Εμείς είχαμε συγκεκριμένες γραμμές. Ό,τι κάναμε ήταν προσωρινό. Δεν μπορούμε να φυτέψουμε ακόμη δέντρο. Έπρεπε να σε σεβαστούμε τους κανόνες οδικής ασφάλειας. Έπρεπε οι ζαρντινιέρες να είναι λευκές. Τα χρώματα ήταν έντονα για να είναι ευδιάκριτα. Το πράσινο συντηρείται πολύ καλά κι όπου αντιμετωπίζει πρόβλημα παρεμβαίνουμε άμεσα»

Διπλή ανάπλαση βοτανικού κήπου του ΕΚΠΑ

«Έχουμε την πανδημία και η πόλη αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και αναγκαστικά κάποια βγήκαν εκτός πραγματικότητας προγραμματισμού. Για εμάς είναι ένα εμβληματικό και υπερτοπικό έργο , συζητείται εδώ και είκοσι χρόνια και πιστεύουμε ότι θα γίνει πραγματικότητα. Δε θέλω να κάνω απλά μια ανακοίνωση, μια κορδέλα στα εγκαίνια. Όταν μιλάω για κάτι θέλω να είναι κάτι απτό»

Newsroom Αθήνα 984

 

Δράμα: Δολοφόνησε τη μητέρα του με ένα μαξιλάρι

Με ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια έντονου διαπληκτισμού, ο 51 ετών δράστης «έκοψε» χθες βράδυ το νήμα της...

Αδ. Γεωργιάδης στη Βουλή: Προδότες όσοι δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα κατά της πανδημίας

Να βάλουν πλάτη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ώστε να επιτευχθεί ο μείζον στόχος που είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού, ζήτησε ο υπουργός...

Νέα μέτρα διάρκειας ενός μήνα ανακοινώνει αύριο ο Κ. Μητσοτάκης – Στο «επίπεδο 4» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη

Την ανακοίνωση μέτρων, αύριο, για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Πρόκειται- όπως...

Η EKT αναμένεται να στείλει σήμερα μήνυμα για νέα μέτρα στήριξης καθώς αυξάνονται οι φόβοι για μία νέα ύφεση

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται ότι θα αντισταθεί στη σημερινή συνεδρίασή της στην πίεση να ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης, αλλά είναι πιθανό να...

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης-Ματαιώνονται οι προβολές στο Ολύμπιον

Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου – Ματαιώνονται και οι προβολές στο Ολύμπιον Ύστερα από την...

Χρ. Γιαννούλης στον Αθήνα 9.84: «Ανακριβείς οι δηλώσεις Τσιόδρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ, στηρίζουν ένα κυβερνητικό ψέμα»

Ανακριβείς χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα σχετικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι δεν επιθυμούν...

Σασόλι: Έχουμε καθήκον να σταθούμε μαζί ενάντια στη βία και σε εκείνους που επιδιώκουν να υποκινήσουν και να διαδώσουν μίσος

Tη λύπη του για την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, με ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ένας νεκρός σε τροχαίο στην Κηφισίας

Ένας νεκρός είναι ο απολογισμός τροχαίου που σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί στη λεωφόρο Κηφισίας. Το δυστύχημα σημειώθηκε στα Σίδερα Χαλανδρίου στην άνοδο...

INNOVATHENS: Τρία ξεχωριστά απογευματινά workshops τον Νοέμβριο

Το INNOVATHENS powered by Samsung, ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, έρχεται και το Νοέμβριο με τρία πολύ ξεχωριστά απογευματινά INNOVATHENS...

Αμετάβλητα τα δημοτικά τέλη στην Αθήνα το 2021

Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη του 2021 για την Αθήνα, όπως είχε μεταδώσει πρώτος ο Αθήνα 9,84. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής...

Gas Mystery στο Γκάζι

Ένα καινοτόμο και συναρπαστικό escape game για οικογένειες και παιδιά από 8 ετών, παρουσιάζει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Από 23 Οκτωβρίου 2020 γονείς και...

Κ. Μπακογιάννης: Ευγνώμονες για τη μνήμη που μας φωτίζει

«Ευγνώμονες για τη μνήμη που μας φωτίζει. Χρόνια πολλά Ελλάδα μας», γράφει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, για...

Bottom Fullwidth