back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Iωακ. Καλλιβρούσης στον Αθήνα 9.84: «Η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας συνεισφέρει στην αναβάθμιση των δημοτικών ραδιοφώνων»

Διαβάστε επίσης

 

Στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 πραγματοποιήθηκε το 1ο τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας για την ανάδειξη νέας διοίκησης.


Ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος του Αθήνα 9.84 Ιωακείμ Καλλιβρούσης αναφέρθηκε στους στόχους της Ένωσης, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως στις προτεραιότητές της εντάσσεται η βοήθεια των Δημοτικών Ραδιοφώνων που λειτουργούν χωρίς να έχουν προσαρμοστεί στο νόμιμο καθεστώς, το οποίο αξιώνει τη μετατροπή τους σε εταιρίες ειδικού σκοπού.

Ο κ Καλλιβρούσης μίλησε στο Χρήστο Κάππο για την εκπομπή του Αθήνα 9.84 ΙΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ με τον Χρήστο Καπούτση.

«Βασικός μας στόχος είναι να συνεισφέρουμε στην αναβάθμιση του παραγόμενου από τα δημοτικά ραδιόφωνα προιόντος προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των δημοτών σε επίπεδο ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Κύριο μοχλό για κάτι τέτοιο αποτέλεσε η δημιουργία της Ένωσης που θεσμικά οριστικοποιήθηκε τον Μάιο του 2020.

Στις προτεραιότητές μας εντάσσεται και η βοήθεια που προσπαθούμε να προσφέρουμε στα ήδη υπάρχοντα ραδιόφωνα προκειμένου να μετατραπούν σε εταιρίες ειδικού σκοπού και να ενταχθούν στο πλαίσιο της Ένωσης. Επίσης, να βοηθήσουμε Δήμους, οι οποίοι πιθανόν θα ήθελαν να δημιουργήσουν δικά τους ραδιοτηλεοπτικά μέσα, στην υλοποίηση αυτών των επιδιώξεών τους.
Το κύριο πρόβλημα ήταν ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε ενιαία φωνή των ραδιοφώνων. Για αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, που έχει τη δυνατότητα να μιλά και με την κεντρική κυβέρνηση όπως και να αναπτύσσει διεκδικήσεις τόσο στο κομμάτι που αφορά στα πνευματικά δικαιώματα του συνόλου των ραδιοτηλεοπτικών μέσων που ανήκουν στην Ένωση, όσο και στις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται στην κατεύθυνση της καλύτερης προσέγγισης των δημοτών.
Για παράδειγμα ο Αθήνα 9.84 στην έναρξη της πανδημίας δημιούργησε 17 σποτάκια σε πολλές ξένες γλώσσες, τα οποία παραχώρησε δωρεάν σε όλα τα δημοτικά ραδιόφωνα, προκειμένου να επικοινωνηθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες, το μήνυμα του ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα