back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23.00

Διαβάστε επίσης

Επτά  νέους θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊου και συνολικά 376 από την αρχή της πανδημίας, ανακοίνωσε το απόγευμα ο ΕΟΔΥ. 68 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Με 165 από 315 σημερινά κρούσματα, η Αττική συνεχίζει να βρίσκεται πρώτη στην αρνητική λίστα της πανδημίας. Στο κόκκινο βρίσκονται και τα 7 διαμερίσματα της Αθήνας, με περισσότερα από 900 ενεργά κρούσματα. Συνεργεία του ΕΟΔΥ θα συνεχίζουν και τις επόμενες ημέρες τη διεξαγωγή δωρεάν rabit test sτις επιβαρυμένες επιδημιολογικά συνοικίες της Αθήνας. Συναγερμός έχει σημάνει στο Ίλιον μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενους πέντε παιδικών σταθμών, οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί ως τις 5 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, σε ισχύ είναι από σήμερα και έως τις 4εις Οκτωβρίου, το συμπληρωματικό πακέτο περιοριστικών μέτρων στην Αττική (καθώς επίσης και στην Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ζάκυνθος, Λέσβος, Μύκονος και Ηράκλειο). Μεταξύ αυτών η απαγόρευση λειτουργίας περιπτέρων, mini market και καταστημάτων πώλησης αλκοολούχων ποτών, από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί. Στους παραβάτες καταστηματάρχες προβλέπεται αυτόφωρο και πρόστιμο 5.000 ευρώ. 150 ευρώ ατομικό πρόστιμο θα επιβάλλεται σε περιπτώσεις συγχρωτισμού πέραν των εννέα ατόμων. Σε ισχύ και η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους σε έντεκα περιοχές της χώρας. (Χαλκιδική, Ηράκλειο, Χανιά, Λέσβο, Ζάκυνθο, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς και Τρίκαλα). Οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις έχουν δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις περιοχές που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα ‘’ΙΑΝΟΣ” στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής διενεργήθηκαν 4201 έλεγχοι. Ζημιές διαπιστώθηκαν σε 3.837 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

 

Χωρίς ενεργό μέτωπο η μεγάλη πυρκαγιά στο Βύρωνα. Στο σημείο παραμένουν ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης. Σύμφωνα με πρώτες ενδείξεις η φωτιά ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ, ωστόσο – όπως είπε ο Υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς – τις τελικές απαντήσεις θα δώσει το ανακριτικό της πυροσβεστικής.

Σεισμική δόνηση εντάσεως 4,2 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις δέκα παρά είκοσι το βράδυ, στα ανοιχτά της Χαλκιδικής, 23 χιλιόμετρα νότια δυτικά του Άθου. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 19,6 χιλιόμετρα. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Υπέκυψε στα τραύματα του ο 55χρονος, ο οποίος το πρωί, στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους εμπλεκόμενους σε τροχαίο ατύχημα, στο Δερβένι, στο ρεύμα εξόδου προς Καβάλα, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.

 

Διαφορετικός λόγω κορωνοϊου, αλλά εξίσου δυνατός στους συμβολισμούς του, ο αγώνας δρόμου Race for the Cure για την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στον καρκίνο του μαστού. Αύριο τρέχουμε ή περπατάμε ατομικά, αλλά όχι κατά μόνας, εφόσον θα υπάρχει διαδικτυακή σύνδεση, παρέα με όλη την Ελλάδα, και άλλες 22 χώρες της Ευρώπης.

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του European Open, στο Αμβούργο, επικρατώντας στον ημιτελικό του Κριστιάν Γκαρίν και έτσι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει, για πρώτη φορά στην καριέρα του, τίτλο σε τουρνουά της σειράς ATP 500. Αντίπαλός του στον αυριανό τελικό θα είναι ο 23χρονος Ρώσος Αντρέι Ρούμπλεφ, νούμερο 14 στην παγκόσμια κατάταξη.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος είναι αύριο στην Αττική. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα