back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17.00

Διαβάστε επίσης

 

62 πυροσβέστες ,22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος επιχειρούν στη μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Βύρωνα Στο σημείο βρίσκεται και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν σπίτια, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς το βουνό. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην οδό Αναστάσεως από το ύψος του νεκροταφείου Παπάγου. Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς το βουνό, από το ύψους της Αλίμου – Κατεχάκη. Στην οδό Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου από την Αλίμου προς τη Σακέτα. Στην Λεωφόρο Καρέα από το ύψος της Αλίμου, στο ρεύμα προς το βουνό. Στην Λ Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος της συμβολής με την Αλίμου.

Τα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο ζώων Βύρωνα, είναι ασφαλή και μεταφέρονται σε άλλες δομές του Λεκανοπεδίου.

Από αέρος και εδάφους η επιχείρηση πυρόσβεσης στον Άγιο Μηνά στο Μαράθι της Πάρου. Επιχειρούν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα, ένα ελικόπτερο και 2 αεροπλάνα.

Μεγάλη πυρκαγιά και σε δασική έκταση στο Βαθύ Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καεί ένα αυτοκίνητο.

== == == ==

Περισσότεροι από 993 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παγκοσμίως εξαιτίας του κορωνοϊου. 375 θύματα μετρά η χώρα μας, καθώς ακόμη 4εις ασθενείς covid-19 έχασαν τις τελευταίες ώρες, τη μάχη για τη ζωή.

Εντείνεται η ανησυχία για την έξαρση της πανδημίας στην Αττική, με την πρωτεύουσα να αριθμεί τουλάχιστον 900 ενεργά κρούσματα. Συνεργεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται από χθες στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της Αθήνας. Έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 270 rabit test, από τα οποία τα οχτώ ήταν θετικά. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης τους.

Σε ισχύ τα νέα συμπληρωματικά περιοριστικά μέτρα στην Αθήνα. Από σήμερα έως τις 4 Οκτωβρίου κλειστά θα παραμένουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί. Το σύνολο των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας στην Αττική έχει δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3wathina984.gr

== == == ==

Αντιμέτωπη με νέο κακοκαιρίας βρίσκεται η δυτική Ελλάδα. Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και των εκτεταμένων κατολισθήσεων, έξι χωριά έχουν αποκλειστεί στην Ορεινή Ναυπακτία. Στην Αιτωλοακαρνανία, πλημμύρησαν κεντρικοί δρόμοι, καταστήματα και υπόγεια στα χωριά Θέρμο και Στράτος. Πλημμυρικά φαινόμενα και στην περιοχή Αραχωβίτικα στην Πάτρα.

Την ίδια ώρα, μια εβδομάδα μετά το πέρασμα του φονικού κυκλώνα ΙΑΝΟΣ, πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα παραμένουν χωριά στην Καρδίτσα, το δίκτυο υδροδότησης παρουσιάζει προβλήματα σε πολλές περιοχές, ενώ σε πολλές περιοχές δεν έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση. Προσωπικό και μέσα για την αποκατάσταση των ζημιών και για τη συνδρομή των πληγέντων έχει προσφέρει και το ΓΕΕΘΑ, μετά από σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Άμυνας

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, προβλήματα παρουσιάζονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Συστήνεται στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία. Μέχρι στιγμής, κλειστές είναι οι γραμμές Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα, Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στο taxiset, το σύστημα ‘’πέφτει’’ κατά διαστήματα.

Νέα ΝAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου στις 29 Σεπτεμβρίου, εξέδωσε η Τουρκία.

Ομολόγησε ο 18χρονος Πακιστανός την επίθεση με μπαλτά και τον τραυματισμό δύο ανθρώπων έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι. Σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια της κράτησής του, πραγματοποίησε την επίθεση γιατί ‘’δεν ανέχθηκε’’ την αναδημοσίευση σατιρικών σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ από την εφημερίδα.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα