back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16.00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Κλεισούρας, στον Βύρωνα Αττικής.

Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κοντά στο σημείο βρίσκονται σπίτια, τα οποία ωστόσο δεν κινδυνεύουν, καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς δάσος.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην οδό Αναστάσεως από το ύψος του νεκροταφείου Παπάγου. Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς το βουνό, από το ύψους της Αλίμου – Κατεχάκη. Στην οδό Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου από την Αλίμου προς τη Σακέτα. Στην Λεωφόρο Καρέα από το ύψος της Αλίμου, στο ρεύμα προς το βουνό. Στην Λ Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος της συμβολής με την Αλίμου.

Έκκληση να σωθούν -με κάθε πρόσφορο μέσο- τα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο ζώων Βύρωνα, απευθύνουν οι υπεύθυνοι της δομής.

Από αέρος και εδάφους η επιχείρηση πυρόσβεσης στον Άγιο Μηνά στο Μαράθι της Πάρου. Επιχειρούν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα, ένα ελικόπτερο και 2 αεροπλάνα.

Μεγάλη πυρκαγιά και σε δασική έκταση στο Βαθύ Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καεί ένα αυτοκίνητο.

 

Ακόμη τρεις θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊου. 374 συνολικά από την αρχή της πανδημίας.

Εντείνεται η ανησυχία για την έξαρση της πανδημίας στην Αττική, με την πρωτεύουσα να αριθμεί τουλάχιστον 900 ενεργά κρούσματα. Συνεργεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται από χθες στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της Αθήνας. Έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 270 rabit test, από τα οποία τα οχτώ ήταν θετικά. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης τους.

Σε ισχύ τα νέα συμπληρωματικά περιοριστικά μέτρα στην Αθήνα. Από σήμερα έως τις 4 Οκτωβρίου κλειστά θα παραμένουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων η Περιφέρεια Τρικάλων. Υποχρεωτική είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας, στους εσωτερικούς, ΚΑΙ στους εξωτερικούς χώρους.

Έντονες καταιγίδες προκαλεί κατά διαστήματα το ψυχρό μέτωπο, που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και διασχίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες τη χώρα μας. Τα φαινόμενα είναι εντονότερα στη δυτική Πελοπόννησο, το Κεντρικό Ιόνιο, και τη Στερεά Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί προβλήματα, όπως πτώσεις δέντρων και κλείσιμο δρόμων σε Αγρίνιο, Ναύπακτο, Ιωάννινα και Κέρκυρα.

Νέες προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα”» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο της ναυμαχίας της Πρέβεζας, τον Σεπτέμβριο του 1538.

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στο taxiset, το σύστημα πέφτει κατά διαστήματα.

Ομολόγησε ο 18χρονος Πακιστανός την επίθεση με μπαλτά και τον τραυματισμό δύο ανθρώπων έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι. Σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια της κράτησής του, πραγματοποίησε την επίθεση γιατί ‘’δεν ανέχθηκε’’ την αναδημοσίευση σατιρικών σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ από την εφημερίδα.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα