back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Στους 374 οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα. Τελευταίο θύμα ένας 82χρονος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Νωρίτερα σήμερα κατέληξαν ένας άνδρας 61 ετών, Αφγανικής καταγωγής, επίσης στον Ευαγγελισμό και μία 80χρονη στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης . Χθες ανακοινώθηκαν 286 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 163 στην Αττική.

Κλειστά, από σήμερα έως τις 4 Οκτωβρίου και από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές όπως η Αττική. Εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, η Περιφέρεια Τρικάλων. Υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

Συνεχίστηκαν και σήμερα – από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ – τα στοχευμένα τεστ κορονοϊού σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, όπως στην πλατεία της Κυψέλης, όπου έκαναν τεστ στους κατοίκους. Μέχρι νωρίς το μεσημέρι είχαν γίνει 270 τεστ, εκ των οποίων θετικά βγήκαν τα 8.

Έντονες καταιγίδες προκαλεί κατά διαστήματα το ψυχρό μέτωπο, που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και διασχίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες τη χώρα μας. Τα φαινόμενα είναι εντονότερα στη δυτική Πελοπόννησο, το Κεντρικό Ιόνιο, και τη Στερεά Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί προβλήματα, όπως πτώσεις δέντρων και κλείσιμο δρόμων σε Αγρίνιο, Ναύπακτο, Ιωάννινα και Κέρκυρα.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Άγιος Μηνάς στο Μαράθι της Πάρου. Συνολικά επιχειρούν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα,1 Ελικόπτερο και 2 αεροπλάνα. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Βρωμοπούσι Λαυρεωτικής.

Νέες προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα”» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο της ναυμαχίας της Πρέβεζας, τον Σεπτέμβριο του 1538.

Μετ’ εμποδίων η διαδικτυακή επίσκεψη των πολιτών στο Taxisnet όπου από χθες έχει αρχίσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2020. Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας το σύστημα πέφτει κατά διαστήματα.

Ο βασικός ύποπτος της επίθεσης με μπαλτά, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι χθες μπροστά από τα παλιά γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, «ομολόγησε την πράξη του», κατά τη διάρκεια της κράτησής του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Πρόκειται για 18χρονο Πακιστανό ο οποίος σύμφωνα με πηγές δεν ανέχθηκε την αναδημοσίευση σατιρικών σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ από την εφημερίδα.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα