18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Δύο επιπλέον θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού σήμερα στη χώρα μας με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στους 373εις.

Κατέληξε μία 80χρονη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης και ένας άνδρας 61 ετών, Αφγανικής καταγωγής, που στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Χθες ανακοινώθηκαν 286 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 163 στην Αττική.

Κλειστές θα είναι από τα μεσάνυχτα και ως τις 5 τα ξημερώματα όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης στην Αττική, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες. Εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Το μέτρο, για την ανάσχεση διασποράς του κορονοιού, ισχύει για όλες τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές δηλαδή Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου εισήλθε και η Περιφέρεια Τρικάλων. Μεταξύ άλλων, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

Την αισιόδοξη πρόβλεψη στις αρχές του 2021 να υπάρχει το εμβόλιο ώστε να εμβολιαστεί ένα πρώτο κομμάτι του πληθυσμού και ως τον Ιούνιο μεγαλύτερο μέρος του, έκανε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 σημείωσε ότι το εμβόλιο δεν πρόκειται να εξαλείψει τον κορονοϊό, αλλά το ζητούμενο είναι να αναπτυχθεί ανοσία αγέλης, ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα.

Μετ’ εμποδίων η διαδικτυακή επίσκεψη των πολιτών στο Taxisnet όπου από χθες έχει αρχίσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2020. Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας το σύστημα πέφτει κατά διαστήματα.

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες προκαλεί το ψυχρό μέτωπο, που διασχίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες τη χώρα μας με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να σημειώνονται στην δυτική Πελοπόννησο, το Κεντρικό Ιόνιο, και τη Στερεά Ελλάδα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέχρι πριν από λίγο έβρεχε καταρρακτωδώς σε Λευκάδα, Πάτρα, και σε περιοχές της Φωκίδας. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης εγκλωβισμένη σε περιοχή μεταξύ τριών χωριών της ορεινής Ναυπακτίας βρίσκεται ομάδα κυνηγών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο δρόμος σε πολλά σημεία έχει κοπεί στα δύο, λόγω της κακοκαιρίας.

Τραγωδία χθες βράδυ στον Βύρωνα. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μία νέα γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στον ακάλυπτο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με πιθανότητα βροχής. Θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα