back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στους 373 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας μετά τον θάνατο άλλων δυο συνανθρώπων μας σήμερα.

Πρόκειται για μια 80χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης και έναν άνδρα 61 ετών, Αφγανικής καταγωγής, που νοσηλευόταν από τις 14 Σεπτεμβρίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». 286 τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 163 στην Αττική.

Σε ισχύ από σήμερα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως η Αττική, τα νέα μέτρα για την ανάσχεση διασποράς του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα και ως τις 5 τα ξημερώματα κλειστές θα είναι όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Πέραν της Αττικής, το μέτρο ισχύει και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το λιανεμπόριο, με τα μηδαμινά έσοδα, μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής τα λουκέτα στις επιχειρήσεις δεν είναι πολλά, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την ένταση και τη χρονική διάρκεια που θα έχει η πανδημία.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου εισήλθε και η Περιφέρεια Τρικάλων. Μεταξύ άλλων, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

Την αισιόδοξη πρόβλεψη στις αρχές του 2021 να υπάρχει το εμβόλιο ώστε να εμβολιαστεί ένα πρώτο κομμάτι του πληθυσμού και ως τον Ιούνιο μεγαλύτερο μέρος του, έκανε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 σημείωσε ότι το εμβόλιο δεν πρόκειται να εξαλείψει τον κορονοιό, αλλά το ζητούμενο είναι να αναπτυχθεί ανοσία αγέλης, ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα.

Μόνο με ιατρική συνταγή θα χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο. Από τη Δευτέρα αρχίζει η ηλεκτρονική – άυλη συνταγογράφησή του. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει ο εμβολιασμός να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, η ανάρτηση στο Taxisnet των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2020. Οι υπόχρεοι μπορούν να πληρώσουν όποτε θέλουν έως το τέλος Οκτωβρίου τις δύο πρώτες δόσεις, χωρίς επιβάρυνση.

Τριάντα ένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη”. Μία φωτογραφία με τον πατέρα του συνοδεύει την ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook: «Μπορεί να έχεις πετάξει μακριά εδώ και τριάντα ένα χρόνια, αλλά εγώ κάθε μέρα σε αγγίζω…» γράφει ο Δήμαρχος Αθηναίων. «Μπορεί ο Παύλος Μπακογιάννης να μην είναι πλέον ανάμεσά μας, όμως οι ιδέες και η πολιτική του παρακαταθήκη είναι παρούσες και εξακολουθούν να μας εμπνέουν», το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με πιθανότητα βροχής. Θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα