back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Αναστέλλεται από σήμερα και από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών, όπως τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες, στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές όπως στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων δηλαδή Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου εισήλθε και η Περιφέρεια Τρικάλων. Μεταξύ άλλων, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

286 τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 163 στην Αττική. 63 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στους 371 οι νεκροί.

Σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού, ώστε να αποφύγουμε τον «κόκκινο συναγερμό» και τον δύσκολο δρόμο του «lockdown» καλεί όλους, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος.

Περισσότερα από 700 γρήγορα τεστ ανίχνευσης του ιού πραγματοποιήθηκαν χθες σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Μόνο με ιατρική συνταγή θα χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο. Από τη Δευτέρα ξεκινά η άυλη συνταγογράφηση. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει ο εμβολιασμός να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

«Φρικτή τραγωδία» χαρακτήρισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι τη συντριβή στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους χθες βράδυ, στην περιοχή Χαρκόβου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί είναι τουλάχιστον 25. Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν από τη συντριβή, ο πιλότος του αεροσκάφους είχε ενημερώσει για βλάβη στον αριστερό κινητήρα.

«Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας, κατά την ομιλία του στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία. Εάν, τελικά, εξακολουθούμε να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε, τότε θα πρέπει να εμπιστευτούμε τη σοφία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκίνησε από χθες το απόγευμα η ανάρτηση στο MyTaxis των ειδοποιητηρίων για τον ΕΝΦΙΑ του 2020. Τα πρώτα 500.000 ειδοποιητήρια βρίσκονται στις προσωπικές σελίδες των φορολογουμένων ενώ η όλη ανάρτηση θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο για όλους τους φορολογούμενους.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με πιθανότητα βροχής. Θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα