back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

«Φρικτή τραγωδία» χαρακτήρισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι τη συντριβή στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους χθες βράδυ, στην περιοχή Χαρκόβου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί είναι τουλάχιστον 25. Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν από τη συντριβή, ο πιλότος του αεροσκάφους είχε ενημερώσει για βλάβη στον αριστερό κινητήρα.

Σε ισχύ από σήμερα, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, τα νέα μέτρα, για την ανάσχεση διασποράς του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο, αναστέλλεται από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών, όπως τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου εισήλθε και η Περιφέρεια Τρικάλων. Μεταξύ άλλων, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

286 τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 163 στην Αττική. 63 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Περισσότερα από 700 γρήγορα τεστ ανίχνευσης του ιού πραγματοποιήθηκαν χθες σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

«Ο απολογισμός των νεκρών από τον κορονοϊό θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 2 εκατομμύρια προτού κυκλοφορήσει ευρέως ένα επιτυχημένο εμβόλιο», προειδοποίησε ο επικεφαλής στο πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάικ Ράιαν.

Μόνο με ιατρική συνταγή θα χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο. Από τη Δευτέρα ξεκινά η άυλη συνταγογράφηση. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει ο εμβολιασμός να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

«Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας, κατά την ομιλία του στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία. Εάν, τελικά, εξακολουθούμε να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε, τότε θα πρέπει να εμπιστευτούμε τη σοφία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνθήματα στην περίφραση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι έγραψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μέλη του Ρουβίκωνα. Σε ανάρτησή τους αναφέρονται σε διαχρονικές ευθύνες του κράτους απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με πιθανότητα βροχής. Θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα