back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βρετανία: Ανησυχία για τη σύλληψη του ακτιβιστή Τζόσουα Γουόνγκ

Διαβάστε επίσης

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί βαθύτατα για τη σύλληψη στο Χονγκ Κονγκ του ακτιβιστή της δημοκρατίας Τζόσουα Γουόνγκ, αναφέροντας σε μήνυμά του στο Twitter ότι αυτή αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα των αρχών του Χονγκ Κονγκ που στοχεύουν ακτιβιστές.

“Οι αρχές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ πρέπει να σεβαστούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών του Χονγκ Κονγκ, όπως αυτά προστατεύονται στην Κοινή Διακήρυξη”, δήλωσε ο Ράαμπ.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε σήμερα τον 23χρονο Γουόνγκ για συμμετοχή σε μη εγκεκριμένη από τις αρχές συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον Οκτώβριο του 2019, και για παραβίαση του νόμου της πόλης κατά της μάσκας, σύμφωνα με ανάρτηση στον λογαριασμό του Γουόνγκ στο Twitter.

Ένας νόμος κατά της μάσκας θεσπίστηκε πέρυσι σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίζει τους διαδηλωτές τους οποίους θεωρούσε ύποπτους για τη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στο πρόσωπο στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα