13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συνέδριο διαφορετικότητας στην εργασία στο Ζάππειο 

Διαβάστε επίσης

Ισότιμο εργασιακό περιβάλλον για όλους

Το 2nd Diversity in Business Conference 2020 διεξάγεται, σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο με την παρουσία θεσμικών παραγόντων, ομιλητών, χορηγών και signatories (ανά γκρουπ και έως 9 άτομα σε κάθε αίθουσα). Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα με τη συμμετοχή τους να το παρακολουθήσουν live σε ψηφιακό περιβάλλον. 

2nd Diversity in Business Conference 2020

Το 2nd Diversity in Business Conference 2020 θα εξετάσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο αποδοχής της διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο Σταύρος Μηλιώνης, Ιδρυτής Diversity Charter Greece και πρόεδρος ΚΕΑΝ, και η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μίλησαν για τη σημαντικότητα της διαφορετικότητας και της ισότητας των ευκαιριών στο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Διεθνείς ομιλητές και θεσμικοί παράγοντες από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρουσιάσουν εξελίξεις και παραδείγματα από την παγκόσμια πραγματικότητα, ενώ και Έλληνες θεσμικοί εκπρόσωποι και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων θα αναδείξουν θέματα που αφορούν στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, θα δοθούν απαντήσεις και στα εξής ερωτήματα:

  • Με ποιο τρόπο ωφελούνται οι οργανισμοί από την προαγωγή και διαχείριση της διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας;
  • Με ποιους τρόπους εφαρμόζεται η αρχή των ίσων ευκαιριών στο πλαίσιο των εταιρικών διαδικασιών;
  • Πώς μπορεί μια επιχείρηση να καλλιεργήσει την γνώση, αλλά και να συμβάλει στη διαχείριση της πολυπολιτισμικότητας και της ενσωμάτωσης;
  • Πώς πρακτικά περιορίζονται οι διακρίσεις και η κοινωνική ανισότητα εντός του χώρου εργασίας, με προεκτάσεις την ευρύτερη κοινωνία;
  • Ποια είναι τα εργαλεία κατάρτισης και επαγγελματικής εξέλιξης για τα στελέχη που φέρουν την ευθύνη διάδοσης και επιτυχούς υλοποίησης της στρατηγικής διαφορετικότητας και ενσωμάτωσης;

Η διαφορετικότητα περιλαμβάνει 6 διαστάσεις

Με βάση τη νομοθεσία της ΕΕ, που ορίζει ότι η διαφορετικότητα περιλαμβάνει 6 διαστάσεις, (ηλικία, αναπηρία, πολιτισμός, φύλο, θρήσκευμα, γενετήσιος προσανατολισμός) θα αναδειχθούν τα πιο επίκαιρα θέματα για τις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και την κοινωνία. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα υλοποιηθεί και τελετή υπογραφής της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις από οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα