14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Πονοκέφαλος» ο συνωστισμός στις πλατείες – Έκκληση πολιτών για εντατικοποίηση των ελέγχων

Διαβάστε επίσης

Οι εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σε πάρκα και πλατείες, με τους πολίτες να συγκεντρώνονται χωρίς μάσκα και χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις, φαίνεται ότι αποτελούν «πονοκέφαλο» για την Ελληνική Αστυνομία, αλλά παράλληλα δημιουργούν έντονους προβληματισμούς και στις τοπικές κοινωνίες.

Σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 σε σημεία της Κυψέλης που παρατηρείται έντονο αυτό το φαινόμενο, κυρίως τις βραδινές ώρες, τον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη και την πλατεία Αγίου Γεωργίου, οι πολίτες δηλώνουν ότι η κατάσταση γενικότερα στις περισσότερες πλατείες της ευρύτερης περιοχής είναι πλέον στο… «κόκκινο». Μετά το κλείσιμο των καφέ-μπαρ και των καταστημάτων εστίασης, οι περισσότερες παρέες επιλέγουν να συνεχίσουν την διασκέδαση τους στις πλατείες. «Δεν υπολογίζουν τίποτα. Συνωστίζονται στις πλατείες, χωρίς να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες. Αποτελούν εστίες διασποράς», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι πολίτες, αποδοκιμάζοντας έντονα την στάση ορισμένων ανεύθυνων -όπως τους χαρακτηρίζουν- που γράφουν στα… παλιά τους τα παπούτσια τα νέα μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών.

Οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας στις πλατείες της Κυψέλης, σε μια περιοχή που όπως λένε τα κρούσματα του κορονοϊού παρουσιάζουν μεγάλη έξαρση. Παράλληλα, τονίζουν ότι η επιβολή μεγαλύτερων προστίμων, ή ακόμη και η απευθείας παραπομπή τους στον εισαγγελέα, με την βεβαίωση της παράβασης, είναι πολύ πιθανό να συνετίσει κάποιους. « Δεν μπορούν να παίζουν με την υγεία και σε βάρος του κοινωνικού συνόλου ορισμένοι που έχουν πάρει μέχρι σήμερα αψήφιστα τους κινδύνους του κορονοϊού. «Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη νομική «φόρμουλα» ώστε να παραπέμπονται στην δικαιοσύνη, μιας και στην ουσία αποτελούν εστίες διασποράς και κίνδυνο για την δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα