back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

“Η μάσκα είναι το εμβόλιο, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο”, τόνισε, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμα που απηύθυνε προς τους πολίτες, στο οποίο επέμεινε ιδιαιτέρως στη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ενώ συμπλήρωσε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα”, επισημαίνοντας ότι μπορούμε να αποφύγουμε μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων και χωρίς lockdown, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούμε πιστά τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε αύξηση του αριθμού των λεωφορείων κατά 100 την μεθεπόμενη εβδομάδα και κατά επιπλέον 400 έως το τέλος του έτους, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού, ενώ αναφερόμενος στο σύστημα Υγείας, διαβεβαίωσε ότι «οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους» και προσέθεσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα εντατικής στο νοσοκομείο Σωτηρία με 50 επιπλέον κλίνες, καθώς και ότι έχει δρομολογηθεί η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος για την προσθήκη 174 επιπλέον κλινών.

342 κρούσματα το κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, 213 εκ των οποίων στην Αττική. Εννέα συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών. 68 οι διασωληνωμένοι.

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου, το οποίο συστήνεται για τους άνω των 60 ετών και για όσους ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Το φράγμα των 700.000 έσπασε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ισπανία από την αρχή της πανδημίας. Οι αρχές προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες στην εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη και ιδιαιτέρως πληττόμενη Μαδρίτη, στην οποία αναλογεί περισσότερο από το 1/3 του συνόλου των νοσηλειών, καθώς καθημερινά εισάγονται στα νοσοκομεία της με covid-19 κατά μέσο όρο 500 άτομα. Σε πολλές περιοχές της πόλης έχουν επιβληθεί τοπικά lockdown, ενώ αύριο ενδέχεται οι αρχές να προχωρήσουν σε περαιτέρω αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων.

Πάμε τώρα στον Απόστολο Βαξεβανέλλη, ο οποίος θα μας ενημερώσει για τον αγώνα ΑΕΚ-Σεντ Γκάλεν, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός στην Αθήνα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα