back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

286 νέα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, 163 εκ των οποίων στην Αττική. Τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού. 63 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κλειστά περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, από αύριο έως και τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική, αλλά και στις περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή σε

Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο.

Από το μέτρο εξαιρούνται πρατήρια βενζίνης και φαρμακεία, ενώ τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Σάββατο θα

λειτουργούν από τις πέντε τα ξημερώματα. Επιπλέον, επιτρέπεται το take away, drive through και delivery για εστιατόρια, με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων η περιφέρεια Τρικάλων.

Ξεκίνησαν τα στοχευμένα τεστ σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές στο κέντρο της Αθήνας από κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Τη Δευτέρα ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο.

Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών έκλεισε η εβδομάδα για το Χρηματιστήριο Αθηνών, υπό το βάρος της αβεβαιότητας για την εξέλιξη της πανδημίας και τις περαιτέρω επιπτώσεις της στην οικονομία.

‘Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση’ χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κατά την ομιλία του στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. “Ας συναντηθούμε, λοιπόν, ας μιλήσουμε και ας αναζητήσουμε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση. Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία. Εάν, τελικά, εξακολουθούμε να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε, τότε θα πρέπει να εμπιστευθούμε τη σοφία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης”, συμπλήρωσε.

 

Η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας συνιστά τη μετατροπή των τοπικών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από τις τοπικές αρχές σε αρκετές περιοχές της Μαδρίτης, εδώ και λίγες ημέρες, σε γενικό lockdown, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στην πόλη και του μεγάλου αριθμού των νοσηλευομένων.

Επεισόδια με χρήση χημικών σημειώθηκαν, νωρίτερα, στο Σύνταγμα στη Λεωφόρο Αμαλίας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία περικύκλωσε τους διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή στη Λεωφόρο Αμαλίας και ανέκοψε την πορεία που ήθελαν να κάνουν προς την τουρκική πρεσβεία. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για προσαγωγές.

 

Μετά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στρέφουν την προσοχή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΚΑΙΡΟΣ

Πάμε και στην πρόγνωση του αυριανού καιρού. Αυξημένη συννεφιά

αναμένεται το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31εναν βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα