back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν τα στοχευμένα τεστ κορονοϊού σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές στο κέντρο της Αθήνας από κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Για 900 ενεργά κρούσματα και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, έκανε λόγο το πρωί με δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας.

«Οι δράσεις αυτές θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα όπου χρειαστεί, στην Αθήνα, στις γειτονιές της και σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ Κικίλιας από την Κυψέλη. «Η επιδημία αφορά τοπικές περιοχές και έχει εξαιρετική σημασία να εντείνονται αυτές οι δράσεις όπου υπάρχει έξαρση» είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κ. Τσιόδρας.

Καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου γενικού lockdown λόγω κορονοϊού, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Είμαστε μακριά από ένα lockdown», είπε και πρόσθεσε: « έχουμε πολλά ακόμα μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ή πιθανόν μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65 ετών. Και αυτό όμως θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής».

Η ευθύνη δεν ανήκει στους πολίτες, αλλά στην κυβέρνηση, είπε ο Αλέξης Τσιπρας από τον Ευαγγελισμό, για τη διαχείριση της Πανδημίας. Ζήτησε την άμεση πρόσληψη 15.000 μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών και την επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ. “Είναι προφανές ότι δεν μείναμε ασφαλείς, παρά τις μεγαλοστομίες της πρώτης περιόδου και υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες, ιδίως το άνοιγμα του τουρισμού, το άνοιγμα της οικονομίας”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα το ΕΣΥ θα μπει σε μεγάλη δοκιμασία τόνισε μεταξύ άλλων στον ΑΘΗΝΑ 984 ο Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αυτό που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής τόνισε από το στούντιο του ΑΘΗΝΑ 984 ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Όπως είπε σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥΥ έχει προχωρήσει όλο αυτό το διάστημα και συνεχίζει απολυμάνσεις σε όλη την πόλη. Εστιάζουμε εκεί που υπάρχει συνωστισμός αλλά και σε ευάλωτα σημεία, όπως στα νοσοκομεία επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης. Επίσης υπογράμμισε ότι δίνεται μεγάλη σημασία στις ευάλωτες ομάδες καθώς εν μέσω κορονοιού δημιουργήθηκε το Κέντρο φιλοξενίας αστέγων και η νέα δομή για την φιλοξενία ναρκομανών ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου πλέον λειτουργούν ηλεκτρονικά για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Στα 2 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το κόστος της νέας ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορονοϊό , που θα «τρέξει» από τον Οκτώβριο, αποκλειστικά μέσω των ενημερωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, που μίλησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υποχρεωτική αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84. Η κυβέρνηση πρόσθεσε, ότι έχει καταστήσει σαφές πως μοναδικό θέμα στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Για τον κ Κουμουτσάκο είναι το πρώτο ζήτημα που πρέπει να δουν ΕΕ, ΗΠΑ καθώς η Τουρκία επιχειρεί τη διεύρυνση της ατζέντας με την έκδοση δυο NAVTEX που έχουν στον πυρήνα τους την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Δύο συλλήψεις και τουλάχιστον δύο τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι κοντά στα παλαιά γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, το μεσημέρι της Παρασκευής. H κατάσταση της υγείας δύο εκ των τραυματιών χαρακτηρίζεται κρίσιμη κατά το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές της αστυνομίας.

Την “πλήρη αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό” εξέφρασε σήμερα μέσω Twitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. “Όλες οι σκέψεις μου είναι στα θύματα αυτής της δειλής πράξης βίας. Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στο ευρωπαϊκό έδαφος”, έγραψε στο μήνυμά του

Ολοκληρώνονται απόψε στη Δράμα οι προβολές των ταινιών των διαγωνιστικών προγραμμάτων του 43ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Μια κινηματογραφική γιορτή με όλους τους σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς επί της οθόνης!

Η επικεφαλής του πολιτιστικού ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 Ελεονόρα Ορφανίδου βρίσκεται στη Δράμα και θα μας μεταφέρει το κλίμα σε εικόνες…

Επιδείνωση του καιρού από απόψε με πτώση θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες κυρίως σε Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά της χώρας. Νεφώσεις αύριο στην Αττική, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα