back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

“Αυτοπροστασία ή καραντίνα” το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό τηλεοπτικό του μήνυμα για την πανδημία του κορονοϊού. Τόνισε ότι μπορούμε να αποφύγουμε μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων και χωρίς lockdown, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούμε πιστά τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Επέμεινε ιδιαίτερα στη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, λέγοντας ότι “είναι το εμβόλιο, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο”.

Όσον αφορά το σύστημα Υγείας, διαβεβαίωσε ότι «οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους», ενώ τόνισε ότι σύντομα θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα εντατικής στο νοσοκομείο Σωτηρία με 50 κλίνες επιπλέον, καθώς και ότι έχει δρομολογηθεί η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος για την προσθήκη άλλων 174 κλινών.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ακόμη αύξηση του αριθμού των λεωφορείων κατά 100 την μεθεπόμενη εβδομάδα και επιπλέον 400 έως το τέλος του έτους, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα λεωφορεία θα αναλάβουν την εξυπηρέτηση περιφερειακών δρομολογίων, όπως π.χ Ραφήνα, Γέρακα, Γλυκά Νερά, Πεντέλη και Διόνυσο. Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι το τέλος του έτους θα προστεθούν σταδιακά και τα 300 λεωφορεία με leasing.

342 κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, 213 εκ των οποίων στην Αττική. Εννέα ασθενείς κατέληξαν, 68 οι διασωληνωμένοι.

Το φράγμα των 700.000 έσπασε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ισπανία από την αρχή της πανδημίας, ενώ οι αρχές προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων για τη Γαλλία, στην οποία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 16.096 λοιμώξεις.

Τρίτη ημέρα με πάνω από 800 νεκρούς στη Βραζιλία. Φθάνουν συνολικά τους 140.000.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax ανακοίνωσε ότι άρχισε στο Ηνωμένο Βασίλειο την τελευταία φάση κλινικών δοκιμών του πειραματικού εμβολίου της εναντίον της COVID-19. Σκοπός είναι να συμμετάσχουν 10.000 εθελοντές 18 ως 84 ετών.

Την Δευτέρα αρχίζει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου, το οποίο συστήνεται κυρίως για τα άτομα άνω των 60 ετών και για όσους ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές θαλάσσιες επιχειρήσεις και τα μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Στίβεν Μπίγκαν σε ομιλία του στο Αμερικανοτουρκικό Συνέδριο και εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Ουάσιγκτον για την αύξηση των εντάσεων στη περιοχή.

Η κοινή δέσμευση των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την προώθηση της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο θα βρεθεί στο επίκεντρο της επικείμενης επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Αγία Έδρα και την Κροατία από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

Ποινική δίωξη για κακουργηματική παράβαση του νόμου περί όπλων άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, που συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι άλλοι δυο διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ένταση αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται 39 ασυνόδευτα παιδιά, στα Καμένα Βούρλα. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι ανήλικοι μετανάστες επιχείρησαν να βγουν από το ξενοδοχείο και άρχισαν να πετούν αντικείμενα, ενώ έξω από την προσωρινή δομή στην οποία διαμένουν βρίσκονταν κάτοικοι των Καμένων Βούρλων που αντιδρούν στην παραμονή τους. Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη και το επεισόδιο έλαβε τέλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σήμερα καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων με ΑΜΚΑ που λήγει σε 0,2,4,6,8.

Επιχείρηση καθαριότητας και αποκατάστασης του πεζοδρόμου της οδού Τοσίτσα στην περιοχή του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιήσουν σε μισή ώρα συνεργεία του δήμου Αθηναίων.

Τα παράπονά σας στον δήμαρχο. Στις 11 το πρωί και για μία ώρα ο Κώστας Μπακογιάννης θα βρίσκεται στο στούντιο του Αθήνα 9.84 για να απαντήσει ζωντανά στα δικά σας ερωτήματα. Μπορείτε να τα υποβάλετε τηλεφωνώντας στο 213 09 09 100 ή στέλνοντας email στο [email protected]

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ εκτέλεσαν 40χρονο Αφροαμερικανό ο οποίος είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για μια διπλή δολοφονία το 1999, προχωρώντας στην έβδομη θανάτωση σε τρεις μήνες, παρά τις εκκλήσεις υποστηρικτών του να επιδειχθεί επιείκεια, με την επίκληση ότι ήταν πολύ νέος όταν έγινε το έγκλημα.

Το διάσημο καρναβάλι στο Ρίο ντε Ζανέιρο, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, αναβλήθηκε επ’ αόριστον εξαιτίας της πανδημίας.

Mε γκολ του Ολιβέιρα η ΑΕΚ νίκησε στην Ελβετία την Σεντ Γκάλεν, προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League και θα αντιμετωπίσει τη Βόλφσμπουργκ της επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, σε νοκ άουτ αναμέτρηση για ένα εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους της διοργάνωσης.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 30 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα