12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Cοvid-19: Στο «κόκκινο» γειτονιές της Αθήνας – 900 ενεργά κρούσματα – Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην πλατεία Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η διενέργεια των στοχευμένων μοριακών τεστ κορονοϊού στο κέντρο της Αθήνας, όπου καταγράφεται έντονο επιδημιολογικό φορτίο του ιού.

Στην Κυψέλη βρέθηκαν το μεσημέρι της  Παρασκευής, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας η κινητή μονάδα επισκέφτηκε την Κυψέλη για να διεξάγει τεστ, καθώς το κέντρο της Αθήνας είναι από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές.

«Η επιδημία είναι τοπική και πρέπει να εντείνονται οι έλεγχοι που γίνονται», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα κατά του κορονοϊού απάντησε: «Αυτό το μέτρο είναι από τα πιο σημαντικά».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 στη Κυψέλη οι πολίτες δηλώνουν ότι η κατάσταση γενικότερα στις περισσότερες πλατείες της ευρύτερης περιοχής είναι πλέον στο… «κόκκινο». Κυρίως τις βραδινές ώρες, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων, παρέες επιλέγουν να συνεχίσουν την διασκέδαση τους στις πλατείες. «Δεν υπολογίζουν τίποτα» δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής. «Συνωστίζονται στις πλατείες, χωρίς να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες. Αποτελούν εστίες διασποράς», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούν να παίζουν με την υγεία και σε βάρος του κοινωνικού συνόλου ορισμένοι που έχουν πάρει μέχρι σήμερα αψήφιστα τους κινδύνους του κορονοϊού», υπογραμμίζουν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο Star αποκάλυψε ότι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αθήνα ξεπερνούν τα 900.

Παράλληλα τόνισε ότι «οι Κινητές Ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, κάνουν ελέγχους από γειτονιά σε γειτονιά, σε επιδημιολογικά ευάλωτες ομάδες και σε συμπολίτες μας, έτσι ώστε να έχουμε πραγματική εικόνα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ακόμη ότι υλοποιείται η απόφαση για ξενοδοχεία καραντίνας «έτσι ώστε αυτούς τους υγειονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο νέοι με ήπια έως καθόλου κλινικά συμπτώματα, να μπορούμε να τους προστατεύσουμε – και τους ίδιους αλλά και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας – έχοντάς τους σε μία μερική καραντίνα 14 ημερών ώστε να μην υπερμεταδόσουν τον ιό» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επανέλαβε: «Αυξήσαμε τις κλίνες στις ΜΕΘ των νοσοκομείων μας από 557 σε 941 και σύντομα θα φτάσουμε στις 1.200, προσλαμβάνοντας μόνιμο προσωπικό και παρέχοντας εκπαίδευση σε μία άνευ προηγουμένου μεταρρύθμιση μέσα στην κρίση του κορονοϊού. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε μέσα στην κρίση να πλησιάζουμε αυτή τη στιγμή τις 1.000 ΜΕΘ. Με τη σημερινή κατάσταση καταφέραμε να μην έχουμε αναμονές στην Εντατική Θεραπεία. Αυτό είναι το μείζον, το τεράστιο πρόβλημα της Μεταπολίτευσης. Αν θυμάστε, ήταν πολιτικό ρουσφέτι να βρει κανείς κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας. Δεν θέλω να ξαναπαρουσιαστούν τέτοιες σκηνές, για αυτό και παρακαλώ όλους να σεβαστούμε τους εργαζομένους στο Ε.Σ.Υ., να προσέξουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, έτσι ώστε να μην αυξηθεί ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, που, αν συμβεί αυτό γεωμετρικά, κανένα εθνικό σύστημα Υγείας δεν μπορεί να αντέξει».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα