back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπ. Μεταφορών: Οι οδηγοί ΙΧ δεν μπορούν να οδηγούν μοτοσικλέτες με το ίδιο δίπλωμα

Διαβάστε επίσης

Δεν δίνεται αυτόματα η δυνατότητα στον οδηγό αυτοκινήτου να οδηγεί μοτοσικλέτα έως 125 κυβικά εκατοστά με το ίδιο δίπλωμα διευκρινίζει το υπουργείο Μεταφορών μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των εκπαιδευτών οδηγών με αφορμή τη σχετική ΚΥΑ που δημοσιοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι απαιτείται νόμος, ο οποίος, αν και εφόσον εκδοθεί, θα περιγράφει τους όρους και προϋποθέσεις για την ισοδυναμία των αδειών οδήγησης.

Μετά τις αντιδράσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης που αναφέρει ότι η εν λόγω ΚΥΑ καταργεί την εκπαίδευση ενός υποψηφίου οδηγού μοτοσικλέτας και θα απογειώσει τα τροχαία συμβάντα στην χώρα μας, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έσπευσε να διευκρινίσει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μόνο «στην προσαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης του εντύπου των αδειών οδήγησης».

Το υπουργείο σημειώνει επίσης ότι «στο πλαίσιο που παρέχει η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και με βάση τις καλές πρακτικές άλλων χωρών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εξετάσει το ζήτημα των ισοδυναμιών στο πλαίσιο της νομοθετικής παρέμβασης για τη Μικροκινητικότητα».

Συμπερασματικά, η επίμαχη Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν αρκεί για να αλλάξει το ισχύον καθεστώς και οποιαδήποτε αλλαγή αφορά τα διπλώματα οδήγησης θα πρέπει να εισαχθεί με νομοσχέδιο στη Βουλή και να ψηφιστεί.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα