back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες – Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι

Διαβάστε επίσης

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προσήχθησαν το απόγευμα της Πέμπτης, οι δύο άντρες και μια γυναίκα, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες υποστηρικτές των συλληφθέντων ενώ έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας από τις αστυνομικές αρχές. Ο εισαγγελέας θα μελετήσει τη δικογραφία και με βάση τα στοιχεία θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Οι τρεις συλληφθέντες

Υπενθυμίζεται ότι οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν από το απόγευμα της Τετάρτης, στις συλλήψεις δύο ανδρών ηλικίας 38 και 42 ετών και μίας γυναίκα 36 ετών, στο Κουκάκι, ύστερα από παρακολούθηση επτά μηνών.

Πότε νοικιάστηκε η αποθήκη στο Κουκάκι

Πριν από έναν χρόνο είχε νοικιαστεί η αποθήκη – γιάφκα στην οδό Αναστασίου Ζήνη 126 στο Κουκάκι, από τον έναν εκ των συλληφθέντων, κατά την επιχείρηση της ΑντιτρομοκρατικήςΥπηρεσίας.

Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι

Αναλυτικά, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας, από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

-Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

  • (7) κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα),
  • (14) κοινοί πυροκροτητές, (2) ηλεκτρικοί πυροκροτητές, (2) πυροκροτητές Nonel, (1) κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ).

-Στις οικίες των συλληφθέντων:

  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και (2) πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

[su_slider source=”media: 273295,273296,273297,273298,273299″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία (7) χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα