back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε βάθος χρόνου η επικύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

Διαβάστε επίσης

Δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η επικύρωση από τη Βουλή, των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας.

Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Τασούλας είπε ότι αυτό που έπρεπε να γίνει, ήταν η κατάθεσή τους και ότι δεν υπάρχει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την άμεση επικύρωσή τους. «Δεν είναι ορατές», ήταν σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, και σε σχετική ερώτηση που του έθεσαν στη Διάσκεψη των Προέδρων, οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, στη δοκιμασμένη αλλά απολύτως ασφαλή λύση της επιστολικής ψήφου, καταλήγει η Βουλή, αφού απέτυχε το πείραμα της ψήφου μέσω κινητού ή τάμπλετ που υποτίθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα του συνωστισμού στην αίθουσα της Ολομέλειας, τον καιρό του κορονοϊού.

Η χθεσινή δοκιμή της πλατφόρμας,μέσω εικονικής ψηφοφορίας στην οποία μετείχαν 50 υπάλληλοι της Βουλής, φανέρωσε μεγάλες τεχνικές αδυναμίες,καθώς υπήρξαν 24 αποτυχημένες απόπειρες σύνδεσης ,ενώ χρειάστηκαν πέντε ώρες για να ψηφιστούν μόλις πέντε άρθρα. «Έτσι αποφασίσαμε να επανέλθουμε στον αραμπά της επιστολικής ψήφου», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος,πάντως, έκανε γνωστό ότι ζητήθηκε από συγκεκριμένη εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το Κοινοβούλιο, να εξετάσει αν υπάρχει η δυνατότητα ψήφου μέσω ενός μηχανήματος σαν κι αυτό που γίνονται οι τραπεζικές συναλλαγές.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα