back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τηλεοπτικό μήνυμα για την πανδημία θα απευθύνει ο Κυρ. Μητσοτάκης – Δεν θα ανακοινώσει νέο lockdown

Διαβάστε επίσης

Τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες για την πανδημία θα απευθύνει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως γνωστοποίησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει για lockdown, ούτε για πρόσθετα μέτρα, αλλά θα περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα και τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε αυστηρότερα μέτρα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τοπικού lockdown στην Αττική, υπογράμμισε ότι δεν το αποφασίζει ο ίδιος, ούτε κάποιος μεμονωμένα, αλλά υπάρχει μία επιτροπή ειδικών, η οποία εισηγείται και η κυβέρνηση οργανωμένα κινείται. «Έχουμε πει ότι στο οπλοστάσιό μας υπάρχουν διάφορα μέτρα, τα τοπικά lockdown έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν με επιτυχία σε διάφορες περιοχές της χώρας και δεν υπάρχει κάτι που να διακρίνει μία περιφέρεια εξ αυτών», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «είμαστε σε μία κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας» και τόνισε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη να τηρούμε τα μέτρα που ισχύουν προκειμένου να αποφύγουμε σκληρότερα μέτρα που θα κοστίσουν και στην οικονομία και σε ολόκληρη την κοινωνία».

Χαρακτήρισε μείζονος σημασίας την χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ιδίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις τις προσεχείς ημέρες για άμεση αύξηση του στόλου με δεκάδες λεωφορεία προκειμένου να δρομολογηθούν περισσότερα στις γραμμές που υπάρχει συμφόρηση κατά τις ώρες αιχμής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε να ληφθεί από όλους σοβαρά υπόψη το παράδειγμα άλλων χωρών, ενώ σημείωσε ότι η σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με παρόμοιο πληθυσμό, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τα καταφέρνει καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας από πολλές άλλες χώρες, τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και σε αριθμό θανάτων.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι «η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα δεν οδηγεί σε εφησυχασμό, αλλά σε εγρήγορση προκειμένου να την βελτιώσουμε» και τόνισε ότι «η στρατηγική μας απέναντι στον κορονοϊό, για να είναι αποτελεσματική, είναι δυναμική, και καθορίζεται από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα