back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Γιαννόπουλος:«Υπάρχει τεράστια έξαρση διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών στα παιδιά»

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις “Ντάμες Σπαθί” για τις παράπλευρες συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των ναρκωτικών.

Τα ναρκωτικά, η κακοποίηση των παιδιών, το bullying, η ενδοοικογενειακή βία, είναι προβλήματα που έχουν ενταθεί, είπε ο κ Γιαννόπουλος.

«Υπάρχει μάλιστα τεράστια έξαρση σε ότι αφορά στα ναρκωτικά. Υπάρχουν πολλά παιδιά τα οποία έχουν φτιάξει ομάδες, μέσα στις οποίες δημιούργησαν και ιεραρχίες, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε ο κ Γιαννόπουλος εν μέσω κορονοϊού «βρεθήκαμε ξαφνικά μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και να προλάβουμε να ανταπεξέλθουμε στο κύμα των προβλημάτων και έτσι δημιουργήσαμε την ομάδα κρίσης»

«Αυτό που αντιμετωπίσαμε το πρώτο διάστημα ήταν τηλεφωνήματα που είχαν να κάνουν με αγωνία, στρες, αυτοκτονικές τάσεις, ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση παιδιών. Αν για όλους μας η περίοδος αυτή είναι δύσκολη, χρειάζεται να αναλογιστούμε πώς οι σημερινές συνθήκες έχουν επηρεάσει τη ζωή ενός παιδιού που κακοποιείται, ενός παιδιού με σοβαρό πρόβλημα υγείας, μίας οικογένειας που αδυνατεί να μεγαλώσει τα παιδιά της με αξιοπρέπεια», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα