back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκκλήσεις βοήθειας για τις καταστροφές σε καταφύγια αδέσποτων ζώων από τον «Ιανό»

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη επιχορήγηση για τροφές, οι οποίες μέσω των Δήμων να δοθούν στα φιλοζωικά σωματεία των πληγέντων περιοχών από τον Ιανό , ώστε να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες συνέπειες της καταστροφής, ζητά με επιστολή της, προς τον υφυπουργό Εσωτερικών  Θ. Λιβάνιο, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Η επιστολή

«Δυστυχώς όπως όλοι μας γνωρίζουμε και εσείς πολύ περισσότερο η χώρα μας και δη ορισμένες περιοχές επλήγησαν καταστροφικά από τον κυκλώνα Ιανό .

Και ενώ τα ανθρώπινα θύματα ευτυχώς ήταν πολύ λίγα δεν θα λέγαμε το ίδιο και για τα ζώα ,τα οποία ήταν χιλιάδες, όπως και σε κάθε άλλη καταστροφή.

Ο θάνατος τόσων χιλιάδων ζώων- το ίδιο τραγικός γι αυτά όσο και για τους ανθρώπους- ,είτε από πυρκαγιές είτε από πλημμύρες περνά απαρατήρητος και στα «ψιλά γράμματα και συνήθως η αναφορά γίνεται για την «περιουσία» που έχασαν οι κτηνοτρόφοι , δείγμα της θέσης που έχουν τα ζώα στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση στις τελευταίες πλημμύρες κατεστράφησαν επιπλέον καταφύγια αδέσποτων ζώων, που διατηρούσαν φιλοζωικά σωματεία, τα οποία συνεχώς απευθύνουν εκκλήσεις βοήθειας σε τροφές, φαρμακευτικό υλικό, κουβέρτες κλπ.

Θα παρακαλούσαμε ως εκ τούτου να προβλέψετε έκτακτη επιχορήγηση για τροφές, οι οποίες μέσω των Δήμων να δοθούν στα φιλοζωικά σωματεία των πληγέντων περιοχών, ώστε να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες συνέπειες της καταστροφής .

Ευελπιστώντας, ότι θα ανταποκριθείτε σας ευχαριστούμε θερμά».

Καρδίτσα

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει το Φιλοζωικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» καθώς το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, που διατηρεί στην περιοχή καταστράφηκε από τον Ιανό.

«Οι καταστροφές είναι απίστευτες. Όλα τα ζώα μας επιβίωσαν από αυτή την καταστροφή αλλά το κτήμα που φιλοξενούνται και οι περιφράξεις έπαθαν μεγάλες ζημιές. Τα πάντα γέμισαν με λάσπη, δεν έχουμε πια ούτε κουβέρτες ούτε τροφές, όλα γέμισαν νερό και λάσπη. Το πέρασμα του νερού ήταν με απίστευτη δύναμη. Δόξα το θεό όλα τα ζώα μας είναι καλά στην υγεία τους.Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να καταφέρουμε να διορθώσουμε τόσες ζημιές. Ζητάμε εθελοντές να ξανά φτιάξουμε το κτήμα. Κουβέρτες, παλέτες, σίτες, τροφές είναι η πρώτες ανάγκες μας», αναφέρουν τα μέλη του σωματείου.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει με το Φιλοζωικό Σωματείο Διασώζω Καρδίτσας στο 6930434093
ή να καταθέσει την προσφορά του στη Τράπεζα Πειραιώς. 

Αρ. Πρ. 16/2016
Τράπεζα Πειραιώς
Όνομα δικαιούχου : Διασώζω
Αρ. Λογ. 6244 1391 89068
IBAN : GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC : PIRBGRAA
PAYPAL :[email protected]

Φάρσαλα

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του  Φιλοζωικού Σωματείου Φαρσάλων-Friends of Animals
Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τα στοιχεία επικοινωνίας του σωματείου είναι: [email protected] & 6972984556

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα