back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ακόμη 358 κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, τα 194 στην Αττική. Πέντε ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών του ιού. 73 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο για τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον αριθμό διασωληνωμένων στο λεκανοπέδιο. Αποφασίστηκε η περαιτέρω αύξηση των κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας και η μετατροπή μονάδων γενικών περιστατικών σε μονάδες Covid-19.

Άμεση λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων ζητούν οι λοιμωξιολόγοι. Την Παρασκευή θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο lockdown στην Αττική -και ιδίως στο Δήμο Αθηναίων- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι νοσοκομειακοί ιατροί, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το υπουργείο Υγείας. Βασικό αίτημα η πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων, με στόχο την ανάσχεση της πορείας της πανδημίας, προσανατολίζεται η κυβέρνηση της Γαλλίας, καθώς σε 13.072 ανήλθαν τα κρούσματα μόνο το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Είναι η τρίτη φορά τις τελευταίες έξι ημέρες που ο αριθμός των λοιμώξεων υπερβαίνει τις 13.000. 43 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών του ιού, με τον συνολικό αριθμό των θανόντων να ξεπερνά τις 31.000 και των κρουσμάτων τις 481.000.

Την πρότασή της για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, με το τρίπτυχο αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών, φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και στενή συνεργασία με τις τρίτες χώρες, παρουσίασε η Κομισιόν.

Για πρόοδο στις τεχνικές συνομιλίες των στρατιωτικών κλιμακίων Ελλάδας και Τουρκίας έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

“Θετικό βήμα επαναπροσέγγισης» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του ΕΛΚ, υπογράμμισε, εντούτοις, ότι χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την Άγκυρα στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης.

Η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ενέκρινε το σχέδιο για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων για την

περίοδο 2020-2034. Υπερψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση. Καταψήφισε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. “Παρών” δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25.

Ο Απόστολος Βαξεβανέλλης μας ενημερώνει για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ομόνοια Λευκωσίας, για τα playoff του Champions League….

Και ο καιρός: Αυξημένη συννεφιά αναμένεται στην Αθήνα, τις πρωινές κυρίως ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31εναν βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα