back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

342 νέα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, 213 εκ των οποίων στην περιφέρεια Αττικής. Εννέα συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών του ιού, ενώ 68 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

«Αυτοπροστασία ή Καραντίνα”. Με αυτό το δίλημμα βρισκόμαστε αντιμέτωποι, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμα που απηύθυνε προς τους πολίτες, στο οποίο επέμεινε ιδιαίτερα στη χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. “Θα τολμούσα να πω ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο”, είπε χαρακτηριστικά.

Πρέπει να αποφύγουμε μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων και αυτό μπορεί να επιτευχθεί χωρίς lockdown, αλλά με την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν, προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, προανήγγειλε, επίσης, αύξηση του αριθμού των λεωφορείων κατά 100 την μεθεπόμενη εβδομάδα, και κατά επιπλέον 400 έως το τέλος του έτους, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού, ενώ αναφερόμενος στο σύστημα Υγείας, διαβεβαίωσε ότι «οι δομές των

Νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους» και προσέθεσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα εντατικής στο νοσοκομείο Σωτηρία με 50 επιπλέον κλίνες, ενώ έχει δρομολογηθεί και η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος για την προσθήκη 174 ακόμη κλινών.

Τη δυνατότητα αύξησης κατά 40% των ιδιωτικών κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας με απλή διαδικασία προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας. Στην ίδια απόφαση, προβλέπεται -όπως και σε αντίστοιχη που είχε εκδοθεί τον περασμένο Μάρτιο- η χρήση κλινών από ιδιωτικές κλινικές και στρατιωτικά νοσοκομεία, στο πλαίσιο κάλυψης των εθνικών αναγκών.

Την έντονη ανησυχία τους για τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας εξέφρασαν οι συμμετέχοντες σε έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, την οποία συγκάλεσε ο Γιώργος Πατούλης, ενώ τόνισαν εκ νέου την ανάγκη για σωστή ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τους κινδύνους που διατρέχουν και την ευαισθητοποίησή τους στα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Ποινική δίωξη για κακουργηματική παράβαση του νόμου περί όπλων άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Οι άλλοι δυο διώκονται για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος. Και οι τρεις παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν. Όλοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι, σκυλιά εκπαιδευμένα στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών χρησιμοποιούνται, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, για την ανίχνευση φορέων του κορονοϊού. Η Anna Hielm-Bjorkman, καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Ελσίνκι και επικεφαλής του προγράμματος, επεσήμανε ότι, σύμφωνα με την έρευνά της, τα εν λόγω σκυλιά μπορούν να ανιχνεύσουν τον ιό πέντε ημέρες προτού ο ασθενής παρουσιάσει συμπτώματα και με ακρίβεια που προσεγγίζει το 100%.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο αγώνας της ΑΕΚ με την Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Αίθριος αναμένεται αύριος ο καιρός στην Αθήνα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα