back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε μία νέα εγρήγορση έναντι της πανδημίας, χωρίς νέα μέτρα ανά την επικράτεια, αλλά με συνεπή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν, κάλεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμα που απηύθυνε προς τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποφύγουμε μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων, κάτι που, μπορεί να επιτευχθεί χωρίς lockdown.

Το δίλημμα είναι «Αυτοπροστασία ή Καραντίνα”, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέμεινε ιδιαίτερα στη χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. “Θα τολμούσα να πω ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, προανήγγειλε, επίσης, αύξηση του αριθμού των λεωφορείων κατά 100 την μεθεπόμενη εβδομάδα, και κατά επιπλέον 400 έως το τέλος του έτους.

Αναφερόμενος στο σύστημα Υγείας, διαβεβαίωσε ότι «οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους» και προσέθεσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα εντατικής στο νοσοκομείο Σωτηρία με 50 επιπλέον κλίνες, ενώ έχει δρομολογηθεί και η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος για την προσθήκη 174 ακόμη κλινών.

342 νέα κρούσματα το κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 213 στην Αττική. Εννέα συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών του ιού. 68 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Έως τις 30 Απριλίου παρατείνονται η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών και η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία για επιχειρήσεις στις οποίες είχε χορηγηθεί παράταση καταβολής στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Η παράταση δεν επιβαρύνεται με τόκους ή προσαυξήσεις.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προσήχθησαν δύο άντρες και μία γυναίκα, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στα 6.634 ανέρχονται τα κρούσματα του Covid-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας ξεπερνά τις 416.000, ενώ σχεδόν 42.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών.

Αύριο, 11 με 12, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, θα βρίσκεται στο στούντιο του Αθήνα 9. 84 για να απαντήσει ζωντανά στα δικά σας ερωτήματα, στο πλαίσιο της εκπομπής «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο!». Τηλεφωνήστε στο 213 09 09 100 ή αποστείλετε email στο dimarxos@athina984. gr.

Αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός στην Αθήνα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα