back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

342 νέα κρούσματα το κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, τα 213 εκ των οποίων στην Αττική. Εννέα συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών του ιού, ενώ 68 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σε μία νέα εγρήγορση έναντι της πανδημίας “χωρίς νέα, γενικά μέτρα σε όλη την επικράτεια, αλλά με συνεπή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν”, κάλεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμα που απηύθυνε προς τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι εκείνο που δεν θέλουμε να δούμε είναι «μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων», κάτι που, όπως ανέφερε, μπορούμε να πετύχουμε χωρίς lockdown.

Το δίλημμα είναι «Αυτοπροστασία ή Καραντίνα, και, γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης, έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη”, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέμεινε ιδιαίτερα στην χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. «Θα τολμούσα να πω ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, επίσης, προανήγγειλε την αύξηση του αριθμού των λεωφορείων κατά 100 από την μεθεπόμενη εβδομάδα, ενώ στην κυκλοφορία θα τεθούν επιπλέον 400 έως το τέλος του χρόνου.

Αναφερόμενος στο σύστημα Υγείας, διαβεβαίωσε ότι «οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους» και προσέθεσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα Εντατικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με 50 επιπλέον κλίνες, ενώ έχει δρομολογηθεί και η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, μέσω της οποίας θα προστεθούν ακόμη 174 κλίνες.

Έως τις 30 Απριλίου παρατείνονται η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών και η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ταμεία για επιχειρήσεις στις οποίες είχε χορηγηθεί παράταση καταβολής στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Η παράταση δεν επιβαρύνεται με τόκους ή προσαυξήσεις.

Παράταση καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και του επιδόματος στέγασης για δύο μήνες στους δικαιούχους στις περιφερειακές ενότητες που επλήγησαν από τον Ιανό.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προσήχθησαν, πριν από λίγο, δύο άντρες και μία γυναίκα, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες υποστηρικτές των συλληφθέντων, ενώ έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας από τις αστυνομικές αρχές. Ο εισαγγελέας θα μελετήσει τη δικογραφία και με βάση τα στοιχεία θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων σε περιοχές της Γαλλίας, όπου τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν τις τελευταίες ημέρες τις 13.000. Μεταξύ άλλων, περιορίζονται περαιτέρω oι κοινωνικές επαφές, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 10 το βράδυ, ενώ στη Μασσαλία, συγκεκριμένα, θα ανασταλεί πλήρως η λειτουργία τους.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στις 9.30 την Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός στην Αθήνα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα