back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες για την πανδημία θα απευθύνει σε μία ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει για lockdown, ούτε για πρόσθετα μέτρα, αλλά θα περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα και τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε αυστηρότερα μέτρα.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε “μία τελευταία έκκληση” σε όλους όσους κάνουν τις καταλήψεις σε σχολεία “να σεβαστούν το δικαίωμα στην μάθηση και να τερματιστούν κάπου εδώ οι καταλήψεις”. Τόνισε ότι “θα πρέπει όλοι να τηρούν την νομιμότητα και δεν πρέπει οι λίγοι να στερούν το δικαίωμα της μάθησης στους πολλούς».

Σφοδρή κριτική από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό. Πριν κουνήσει ξανά το δάκτυλο στην κοινωνία ο κ. Μητσοτάκης ας αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες, είπε σε τηλεοπτική δήλωσή του. «Για τον καθημερινό συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τις ελλείψεις σε ΜΕΘ, για τον τρόπο που επέλεξε να ανοίξει τα σχολεία», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενημερώνει αυτήν την ώρα για την πορεία του κορονοιού, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσία του εκπροσώπου του υπουργείου για τον κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στους επτά ανέρχεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν σήμερα τη μάχη με τον κορονοϊό λόγω επιπλοκών. Τελευταίο χρονικά θύμα, ένας 68χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά 364 συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία.

Στη Βρετανία, εθελοντές που μετέχουν σε δοκιμές εμβολίων για τον νέο κορονοϊό θα εκτεθούν ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό σκόπιμα στον SARS-CoV-2 προκειμένου να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά τους. Όπως αποκαλύπτουν οι Financial times οι αμφιλεγόμενες δοκιμές πρόκλησης, όπως λέγονται, θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και έχουν τη στήριξη της κυβέρνησης.

Νέα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από σήμερα στην Αττική με τα οποία αναστέλλεται και η διενέργεια θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους.Περισσότερα από τη Νάνσυ Αγγελοπούλου.

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών αναμένεται να οδηγηθούν αργότερα σήμερα οι δυο άνδρες ηλικίας 38 και 42 χρόνων και μια 36χρονη γυναίκα που συνελήφθησαν έπειτα από επτάμηνη παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική. Οι Αρχές ερευνούν τέσσερα σπίτια στην Αττική. Η μία έρευνα έγινε σε αποθήκη στο Κουκάκι που διατηρούσε ο ένας από τους συλληφθέντες. Στο εσωτερικό της βρέθηκαν ζελατοδυναμίτιδα, πυροκροτητές, σφαίρες από καλάσνικοφ καθώς και πρώτες ύλες για την κατασκευή εκρηκτικών. Στο σπίτι του δεύτερου άνδρα, ο οποίος συνελήφθη μαζί με την 36χρονη φίλη του, έχουν βρεθεί δύο πιστόλια. Οι συλλήψεις φέρεται πως συνδέονται με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την εξάρθρωση της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Στην 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείτο από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν ο «Ιανός» έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας, ανήκει το πτώμα που βρέθηκε το μεσημέρι στη γέφυρα Μαγουλίτσας στον Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας.

Την παράταση καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και του επιδόματος στέγασης για δύο μήνες στους δικαιούχους, στις περιφερειακές ενότητες που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ, ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Ανεμοι, αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί, αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα