back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες για την πανδημία θα απευθύνει στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει για lockdown, ούτε για πρόσθετα μέτρα, αλλά θα περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα και τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε αυστηρότερα μέτρα.

Νωρίτερα, προανήγγειλε ενίσχυση του στόλου των μέσων μεταφοράς με δεκάδες λεωφορεία, για να αυξηθούν τα δρομολόγια τις ώρες αιχμής, αναφέροντας ότι θα γίνουν νέες σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Ο κ Πέτσας έκανε “μία τελευταία έκκληση” σε όλους όσους κάνουν τις καταλήψεις σε σχολεία “να σεβαστούν το δικαίωμα στην μάθηση και να τερματιστούν κάπου εδώ οι καταλήψεις”. Τόνισε ότι “θα πρέπει όλοι να τηρούν την νομιμότητα και δεν πρέπει οι λίγοι να στερούν το δικαίωμα της μάθησης στους πολλούς».

“Καταστροφική επιλογή” χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο εφαρμογής του νόμου κατά των καταλήψεων που υποστηρίζουν εντός της ΝΔ με αφορμή και τις κινητοποιήσεις μαθητών σε σχολεία που ζητούν όπως είπε περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και καθαριστριών, και λιγότερων μαθητών ανά τμήμα.

Με τους τομεάρχες Υγείας των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αντιπολίτευσης συναντάται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία του κορονοϊού και την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας. Το παρόν δίνει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Στους επτά ανέρχεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν σήμερα τη μάχη με τον κορονοϊό λόγω επιπλοκών που παρουσίασε η υγεία του, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την επιδημία στους 364. Τελευταίο χρονικά θύμα, ένας 68χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Εννέα παραβάσεις καταστημάτων και 237 για μη χρήση μάσκας, καταγράφηκαν χθες σε 38.225 ελέγχους για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού που διενήργησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, πάνω από 31,88 εκατ. κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, ενώ 975.065 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Κρούσματα κορoνοϊού έχουν καταγραφεί σε πάνω από 210 χώρες και εδάφη από τότε που εντοπίστηκαν οι πρώτες περιπτώσεις Covid-19 στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 200.878 θανάτους.

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών αναμένεται να οδηγηθούν αργότερα σήμερα οι δυο άνδρες ηλικίας 38 και 42 χρόνων και μια 36χρονη γυναίκα που συνελήφθησαν έπειτα από επτάμηνη παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική. Οι Αρχές ερευνούν τέσσερα σπίτια στην Αττική. Η μία έρευνα έγινε σε αποθήκη στο Κουκάκι που διατηρούσε ο ένας από τους συλληφθέντες. Στο εσωτερικό της βρέθηκαν ζελατοδυναμίτιδα, πυροκροτητές, σφαίρες από καλάσνικοφ καθώς και πρώτες ύλες για την κατασκευή εκρηκτικών. Στο σπίτι του δεύτερου άνδρα, ο οποίος συνελήφθη μαζί με την 36χρονη φίλη του, έχουν βρεθεί δύο πιστόλια. Οι δύο άνδρες είναι παλιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής. Ο ένας έχει κατηγορηθεί και για εμπλοκή στην απαγωγή του βιομήχανου Γ. Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2008 μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Και ο δεύτερος όμως έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη την Αντιτρομοκρατική για εμπλοκή σε ληστείες. Οι συλλήψεις φέρεται πως συνδέονται με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την εξάρθρωση της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Το πτώμα μιας γυναίκας ανασύρθηκε από τις όχθες του ποταμού Πάμισου, πλησίον της γέφυρας που οδηγεί στον οικισμό Μαγουλίτσα του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για τη 43χρονη φαρμακοποιό τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί στη διάρκεια της κακοκαιρίας Ιανός.

Έως τις 30 Απριλίου παρατείνονται τόσο η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών όσο και η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ταμεία, για επιχειρήσεις στις οποίες είχε χορηγηθεί παράταση καταβολής στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Δεν δίνεται αυτόματα η δυνατότητα στον οδηγό αυτοκινήτου να οδηγεί μοτοσικλέτα έως 125 κυβικά εκατοστά με το ίδιο δίπλωμα διευκρινίζει το υπουργείο Μεταφορών μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των εκπαιδευτών οδηγών με αφορμή τη σχετική ΚΥΑ που δημοσιοποιήθηκε το πρωί. Το υπουργείο επισημαίνει ότι απαιτείται νόμος, ο οποίος, αν και εφόσον εκδοθεί, θα περιγράφει τους όρους και προϋποθέσεις για την ισοδυναμία των αδειών οδήγησης

Πτήσεις με στόχο οι επιβάτες να δουν το φεγγάρι από κοντά ξεκινούν οι αεροπορικές εταιρείες. Περισσότερα από το Νεκτάριο Ανδριόπουλο…

«Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο!» Αυτή την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 11 το πρωί με 12 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης θα βρίσκεται στο στούντιο του Αθήνα 9. 84 για να απαντήσει ζωντανά στα δικά σας ερωτήματα.

Τηλεφωνήστε στο 213. 0909100 ή στείλτε email στο dimarxos@athina984. gr.

Kαι ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί, αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα