back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε συλλήψεις τριών ατόμων, δύο ανδρών και μίας γυναίκας, ηλικίας 36 έως 42 ετών, για κατοχή εκρηκτικών και όπλων προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε 4 σπίτια στην Αττική.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρονται να είναι μέλη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, που θεωρείται παρακλάδι του Επαναστατικού Αγώνα, και είχε αναλάβει την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις, μεταξύ των οποίων η βομβιστική ενέργεια σε βάρος του ΣΚΑΙ.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να συμμετείχε στην απαγωγή του βιομήχανου, Γιώργου Μυλωνά, στη Θεσσαλονίκη το 2008.

Πιθανολογείται ότι στα σπίτια που ερευνώνται είναι και η γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με αίτημα τη λήψη μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στα σχολεία.

Άλλες δύο κινητοποιήσεις προσεχώς στην Αθήνα.

Νοσοκομειακοί γιατροί θα συγκεντρωθούν σε λίγη ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, και καλλιτεχνικά σωματεία έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Άλλοι έξι ασθενείς με κορωνοιό, ηλικίας από 63 έως 86 ετών, κατέληξαν μέσα σε λίγες ώρες σε νοσοκομεία της χώρας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 363.

Έως το τέλος του μήνα θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο έχουν αποδώσει τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε ισχύ, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ανέφερε πως δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το ενδεχόμενο lockdown, προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών.

Με τους τομεάρχες Υγείας των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αντιπολίτευσης θα συναντηθεί στις 15.00 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία του κορονοϊού και την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας και θα μετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κάτοχος διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου θα μπορεί να οδηγεί και μοτοσικλέτα μέχρι 125 κ.εκ. χωρίς εξετάσεις και εκπαίδευση.

Αυτό προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία σε οδηγία της Κομισιόν. Πηγές του υπουργείου Μεταφορών πάντως τονίζουν ότι για να ισχύσει αυτή η απόφαση πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και πως η υπογραφή της έγινε λόγω πίεσης από την ΕΕ.

Έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης, που σημειώνει ότι αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα απογειώσει τα τροχαία στη χώρα μας.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου κατηγορούνται ότι παρενέβησαν για να εμποδίσουν τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον να κυκλοφορήσει το βιβλίο του, που κάνει ρεκόρ πωλήσεων, με τον ισχυρισμό ότι περιείχε διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Η καταγγελία έγινε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον από δικηγόρο, για λογαριασμό της πρώην αξιωματούχου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Έλεν Νάιτ.

Ακυρώνονται οι παραστάσεις “Κατερίνα Βρανά – Best of: φέτα, σεξ και αναπηρία” και “Μαθήματα πολέμου 3: Αθηναίων δράματα” που θα παρουσιάζονταν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

«Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο!»

Αυτή την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 11 το πρωί με 12 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας

Μπακογιάννης θα βρίσκεται στο στούντιο του Αθήνα 9. 84 για να απαντήσει ζωντανά στα δικά σας ερωτήματα.

Τηλεφωνήστε στο 213. 0909100 ή στείλτε email στο dimarxos@athina984. gr.

ΚΑΙΡΟΣ
Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 31εναν βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί, αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα