back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Άλλοι έξι ασθενείς με κορωνοιό, ηλικίας από 67 έως 86 ετών, κατέληξαν μέσα σε λίγες ώρες σε νοσοκομεία της χώρας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 363.

Έως το τέλος του μήνα θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο έχουν αποδώσει τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε ισχύ, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ανέφερε πως δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το ενδεχόμενο lockdown, προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών.

Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, τις επόμενες ημέρες παραδίδονται 42 ΜΕΘ και τον Οκτώβριο 50 στο νοσοκομείο Σωτηρία, που δημιουργήθηκαν με δωρεά της Βουλής.

Κλειστή αυτή την ώρα η οδός Πανεπιστημίου, λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που εξελίσσεται στα Προπύλαια.

Άλλες δύο κινητοποιήσεις προσεχώς στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 12 συγκέντρωση νοσοκομειακών γιατρών στο υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους. Διαδήλωση την ίδια ώρα καλλιτεχνικών σωματείων στο υπουργείο Εργασίας.

Με τους τομεάρχες Υγείας των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αντιπολίτευσης θα συναντηθεί στις 15.00 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία του κορονοϊού και την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας και θα μετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται “στο κόκκινο”. Τώρα, πριν να είναι αργά για την υγεία του λαού, η κυβέρνηση να αφήσει τα “μπαλώματα”» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η κρίση του κορονοϊού διαρκεί περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις, ενώ θα απαιτηθούν χρόνια για την επιστροφή ορισμένων χωρών στην οικονομική ανάπτυξη, προειδοποιεί ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Τζέφρι Οκαμότο.

Ο κάτοχος διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β θα μπορεί πλέον να οδηγήσει και μοτοσικλέτα μέχρι 125 κ.εκ. χωρίς εξετάσεις και εκπαίδευση.

Αυτό προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία σε οδηγία της Κομισιόν.

Έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης, που κάνει λόγο για νομοθεσία ντροπή, η οποία θα απογειώσει τα τροχαία στη χώρα μας.

Δεν έχουν καταγραφεί ως τώρα ζημιές από τον σεισμό των 4,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8 και 10 το πρωί ανοιχτά της Λευκάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου του νησιού, Χαράλαμπου Καλού, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ΟΗΕ και η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσαν ότι θα διοργανώσουν στις 12 Δεκεμβρίου σύνοδο κορυφής για το κλίμα, ανήμερα της πέμπτης επετείου από τη σύναψη της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν θα κληθούν να παρουσιάσουν επικαιροποιημένα σχέδια για την προστασία του περιβάλλοντος.

“Βρισκόμαστε εν μέσω κλιματικής έκτακτης ανάγκης και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο”, τόνισε ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Αυξημένος ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου για όσους έχουν συσσωρευμένο πάχος στην κοιλιά, άσχετα με το συνολικό λίπος στο σώμα τους, σύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη.

«Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο!»

Αυτή την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 11 το πρωί με 12 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας

Μπακογιάννης θα βρίσκεται στο στούντιο του Αθήνα 9. 84 για να απαντήσει ζωντανά στα δικά σας ερωτήματα.

Τηλεφωνήστε στο 213. 0909100 ή στείλτε email στο dimarxos@athina984. gr.

Αυξημένη συννεφιά στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 31εναν βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί, αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα