back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Αύριο αναμένεται η λήψη και νέων μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοιού στην Αττική, με ανοιχτό και το ενδεχόμενο του lockdown.

Περιπολικά και δυνάμεις της αστυνομίας σαρώνουν όλα τα κεντρικά σημεία στην Αττική, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.

Εντείνεται η ανησυχία σε λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση για τον διπλασιασμό των διασωληνωμένων τις τελευταίες ημέρες στο λεκανοπέδιο.

Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι νοσοκομειακοί ιατροί με βασικό αίτημα την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το υπουργείο Υγείας

Άλλα 358 κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο

24ωρο στη χώρα μας, τα 194 στην Αττική. Πέντε ασθενείς κατέληξαν, 73 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Με τους τομεάρχες Υγείας των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αντιπολίτευσης θα συναντηθεί στις 15.00 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να τους ενημερώσει αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού και την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας και θα μετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Για παντελής απουσία προετοιμασίας του Γενικού Νοσοκομείου Νικαιας για να αναλάβει και το βάρος της νοσηλείας αυξημένου αριθμού κρουσμάτων Covid κατήγγειλε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψη της με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την επαρκή στήριξη του νοσοκομείου με προσωπικό και πόρους ενώ επισήμαναν μάλιστα τον κίνδυνο να ανασταλεί η τακτική λειτουργία του νοσοκομείου προκειμένου να διατεθεί προσωπικό στην κλινική του Covid.

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας οργανώνουν επίσης στις 12 το μεσημέρι καλλιτεχνικά σωματεία, αντιδρώντας στην αναστολή των παραστάσεων και σε ανοιχτούς χώρους στην Αττική.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 11:30.

Η κρίση του κορονοϊού διαρκεί περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις, ενώ θα απαιτηθούν χρόνια για την επιστροφή ορισμένων χωρών στην οικονομική ανάπτυξη, δηλώνει ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Τζέφρι Οκαμότο.

Θετικά διαμορφώνεται το ισοζύγιο συστάσεων – διαγραφών επιχειρήσεων κατά το πρώτο 8μηνο του 2020 στη χώρα μας , παρά τις δυσμενείς συνθήκες που προκλήθηκαν από την κρίση της πανδημίας…..

Περισσότερα θα μας πει η Χριστιάνα Κούσιου…

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας λόγω παμπειραϊκής 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που κήρυξαν από νωρίς σήμερα πέντε ναυτεργατικά σωματεία.

Θετικές οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις για την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Τόσο το State Department όσο και το ΝΑΤΟ χαιρέτισαν τις εξελίξεις και αναφέρθηκαν σε ευκαιρία αποκλιμάκωσης της έντασης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία είχε συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, αναστάτωσε τους κατοίκους της Λευκάδας στις 8 και 10 το πρωί. Το επίκεντρο εντοπίζεται 14 χλμ. νοτιοδυτικά του νησιού.

Ξεκινά το απόγευμα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλης η επεξεργασία του νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τον Ιανό. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος με σκοπό να ψηφιστεί τη Δευτέρα από την Ολομέλεια.

Πολυήμερη Εθελοντική αιμοδοσία ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.» Όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα σήμερα μπορούν να προσέρχονται από τη μία μμ έως τις έξι το απόγευμα στο 4ο Δημοτικό Ιατρείο, Προποντίδος και Αγίας Σοφίας 110.

«Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο!»

Αυτή την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 11 το πρωί με 12 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας

Μπακογιάννης θα βρίσκεται στο στούντιο του Αθήνα 9. 84 για να απαντήσει ζωντανά στα δικά σας ερωτήματα.

Τηλεφωνήστε στο 213. 0909100 ή στείλτε email στο [email protected].

ΚΑΙΡΟΣ
Αυξημένη συννεφιά στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 31εναν βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί, αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα