back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πεζόδρομος Αγίου Μάρκου – Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες

Διαβάστε επίσης

Στον πεζόδρομο της Αγίου Μάρκου, σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, καταγράφεται στα καταστήματα πτώση του τζίρου που φτάνει μέχρι και σε ποσοστό 80%.

Οι καταστηματάρχες βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, καθώς οι καθημερινές εισπράξεις κυμαίνονται από 100-150 ευρώ, όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι η ημερήσιος τζίρος κυμαινόταν στα 400-500 ευρώ.

Το πλήγμα για τους καταστηματάρχες της Αγίου Μάρκου είναι πολύ μεγάλο εάν αναλογιστεί κάποιος ότι καλούνται να καταβάλλουν μηνιαίως ενοίκια της τάξεως των 1.500 ευρώ για καταστήματα μόλις 6 τετραγωνικών μέτρων. Τα ενοίκια είναι ακόμη υψηλότερα για μεγαλύτερα καταστήματα με τους καθημερινούς τζίρους να μην φτάνουν πλέον να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα, αλλά ούτε καν τις ανάγκες για ανανέωση του εμπορεύματος τους.

[su_slider source=”media: 272379,272380,272381,272382,272383″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Ήδη, οι επιπτώσεις του κορονοϊού -ελλείψει τουριστών και κίνησης- είναι όπως χαρακτηριστικά μας είπαν εμφανείς. Τρία καταστήματα στον πεζόδρομο της Αγίου Μάρκου δεν άντεξαν σε αυτή την πίεση και αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο», όπως αντίστοιχα σε ακόμη τέσσερα στον πλησιέστερο εμπορικό δρόμο της οδού Ευαγγελιστρίας.

Η αναδουλειά, τα έξοδα που δεν μπορούσαν πλέον να καλύψουν ( ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και υψηλά ενοίκια), καθώς και οι υποχρεώσεις σε τράπεζες από δάνεια, αποτελούν τα κύρια αίτια που έκλεισαν μόλις πρόσφατα αυτά τα καταστήματα. « Θα ακολουθήσουν και άλλα «λουκέτα» εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πόσο μάλιστα εάν ακολουθήσει ένα νέο lockdown στην Αθήνα με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα», τονίζουν χαρακτηριστικά στον Αθήνα 9.84.

Οι καταστηματάρχες της Αγίου Μάρκου ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας για την λήψη νέων μέτρων ενίσχυσης του εμπορικού κόσμου.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα