back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Θετικό βήμα επαναπροσέγγισης οι διερευνητικές – Χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Ως «θετικό βήμα επαναπροσέγγισης» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης κορυφής του ΕΛΚ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να τερματιστούν οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Νωρίτερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός είχε μακρά συνομιλία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αναφερόμενος στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του ΕΛΚ στις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινής πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη πολιτική ασύλου». Πρόσθεσε εξάλλου ότι «είναι αναγκαίος ο επιμερισμός της ευθύνης με τρόπο δίκαιο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες», ενώ χαιρέτισε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να δεχθεί οικογένειες προσφύγων από τη Μόρια, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα