back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διευκρινίσεις Μενδώνη για τις αποζημιώσεις καλλιτεχνών

Διαβάστε επίσης

«Οι αποζημιώσεις καλλιτεχνών που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν, λόγω πανδημίας, βαρύνουν τον φορέα που τις διοργάνωσε» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή για το αν θα στηριχθούν από το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως είπε η κ Μενδώνη το θεσμικό πλαίσιο σε καλλιτέχνες που συμβάλλονται με δήμους και περιφέρειες δεν υπάρχει και «θα δούμε μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία πώς και αν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποια λύση, ώστε να στηριχθούν αυτοί που πραγματικά επλήγησαν από την πανδημία». Πρόσθεσε δε ότι όπως διεφάνη από την πανδημία, οι καλλιτέχνες εν πολλοίς κινούνται στο χώρο της μαύρης οικονομίας, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αποτυπώνεται η καλλιτεχνική δραστηριότητα, δεν φαίνονται και δεν καταγράφονται πουθενά.

Για τη λειτουργία των χειμερινών θεάτρων είπε ότι τις επόμενες μέρες θα ρυθμιστούν οι διαδικασίες με τις οποίες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν το χειμώνα και πως σε όλη την Ευρώπη οι περιορισμοί είναι μεγάλοι. «Έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα ότι το καλοκαίρι τηρήθηκαν τα μέτρα, καμία θεατρική εκδήλωση δεν ήταν υπεύθυνη ούτε για ένα κρούσμα» κατέληξε η κ. Μενδώνη.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα