back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

358 νέα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, τα 194 στην Αττική. Πέντε ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού, ενώ 73 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Aνησυχία επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον αριθμό διασωληνωμένων στο λεκανοπέδιο. Αποφασίστηκε η περαιτέρω αύξηση των κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας και η μετατροπή μονάδων γενικών περιστατικών σε μονάδες για ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό.

Οι λοιμωξιολόγοι, πάντως, ζητούν άμεση λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων. Την Παρασκευή οι τελικές αποφάσεις, ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, και ιδίως στο Δήμο Αθηναίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι νοσοκομειακοί ιατροί όλης της χώρας, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το υπουργείο Υγείας. Βασικό αίτημα η πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στην Ολλανδία σπάει το ένα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων του Covid-19 μετά το άλλο. 2.357 λοιμώξεις επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα ξεπερνά τις 100.000.

Θετική, αλλά με αστερίσκους, η 7η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα, λόγω των καθυστερήσεων στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμών οφειλών του Δημοσίου και στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα των δημοσίων εσόδων, το κτηματολόγιο, την ενέργεια και τις αποκρατικοποιήσεις.

Για πρόοδο στις εν εξελίξει τεχνικές συνομιλίες των στρατιωτικών κλιμακίων Ελλάδας και Τουρκίας έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος τις χαρακτήρισε συμπληρωματικές προς τη μεσολάβηση του Βερολίνου για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Θετικό βήμα επαναπροσέγγισης” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης κορυφής του ΕΛΚ που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη τερματισμού των προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός είχε μακρά συνομιλία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Εισβολή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη απο ομάδα αγνώστων. Οι δράστες, αφού έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, τράπηκαν σε φυγή. Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών η Ζιλιέτ Γκρεκό, η τελευταία μεγάλη τραγουδίστρια chanson της Γαλλίας και μούσα των υπαρξιστών.

Ξεκίνησε ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Ομόνοια Λευκωσίας στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για τα playoff του Champions League.

Kαι ο καιρός: Αυξημένη συννεφιά αναμένεται στην Αθήνα, τις πρωινές κυρίως ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31εναν βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα