back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοιού. Ανήλθαν στους 355, καθώς μέσα σε λίγες ώρες κατέληξαν άλλοι τρεις άνθρωποι.

Στα όρια αντοχής τα νοσοκομεία, εν μέσω της αύξησης νοσηλευομένων με κορωνοιό, ενώ ανέτοιμο για να αντιμετωπίσει νέο κύμα της πανδημίας είναι το δίκτυο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει ότι παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εδώ και μήνες πως το σύστημα θα προετοιμαστεί κατάλληλα, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως επισημαίνει, δεκάδες Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα παραμένουν χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και υποδομές.

Tαυτόχρονα χιλιάδες ιδιώτες γιατροί που συνέδραμαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος δεν αποζημιώθηκαν ποτέ παρά τις δεσμεύσεις, οι οικογενειακοί γιατροί είναι σε άτυπη στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, και 800 νέες συμβάσεις με συμβεβλημένους γιατρούς είναι σε διαρκή αναβολή.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν -ακόμα και αύριο- νέα μέτρα στην Αττική άφησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκος Σύψας, λέγοντας ότι όλα τα ποιοτικά στοιχεία “προοιωνίζουν θύελλα”.

 

Η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο του τοπικού lockdown, επανέλαβε στην ΕΡΤ ο Στέλιος Πέτσας. Προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr όπου κάθε πολίτης θα ενημερώνεται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του.

 

Εκκενώνονται ΜΕΘ στα νοσοκομεία για να μετατραπούν σε μονάδες Covid 19, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. “Ο Ευαγγελισμός αυτή τη στιγμή έχει φρακάρει” δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

 

Ενδεικτική για την κατάσταση στο ΕΣΥ η δήλωση στον Αθήνα 9.84 και της νοσηλεύτριας σε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό, Άννας Καλούρη, ότι υπάρχει αγωνία για την τύχη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν άλλες ασθένειες.

 

Δεν δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού. “Δεν έχει υλοποιηθεί κανένα αίτημά μας από την αρχή της πανδημίας”, κατήγγειλε στον Αθήνα 9.84 η Μαίρη Αγρογιάννη, γιατρός στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Αύριο, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε πανελλαδική απεργία, ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Γενική επιστράτευση σε ΜΕΘ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ζήτησε μέσω του ΑΘΗΝΑ 984 ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Όσον αφορά τα τεστ για κορωνοιό, υπογράμμισε ότι πρέπει να αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Θωρακίζεται το λιανεμπόριο και τα σούπερ μάρκετ ενώ αυξημένη είναι και η κίνηση στα καταστήματα τροφίμων, καθώς το σενάριο ενός lockdown στην Αττική φαίνεται να είναι το επικρατέστερο.

«Οι αποζημιώσεις καλλιτεχνών που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν βαρύνουν τον φορέα που τις διοργάνωσε» ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Όπως είπε, θα εξεταστεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία το πώς και το αν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποια λύση, ώστε να στηριχθούν αυτοί που πραγματικά επλήγησαν από την πανδημία», καθώς όπως υποστήριξε, από την πανδημία φάνηκε ότι οι καλλιτέχνες εν πολλοίς κινούνται στο χώρο της μαύρης οικονομίας.

 

Υπάρχει μια πλευρά της πανδημίας αθέατη, όπου παιδιά και οικογένειες περιθωριοποιούνται και εγκαταλείπονται ως «παράπλευρες» απώλειες, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος. Σε διαδικτυακή εκπομπή ανέφερε ότι η κακοποίηση των παιδιών, το bullying, η ενδοοικογενειακή βία και τα ναρκωτικά είναι προβλήματα που έχουν ενταθεί.

ΔΙΕΘΝΗ

Περίπου 100 μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσιεύουν στη Γαλλία ανοικτή επιστολή με την οποία καλούν σε κινητοποίηση υποστήριξης του Charlie Hebdo που απειλείται και πάλι από την Αλ-Κάιντα μετά την αναδημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ.

Η διευθύντρια ανθρώπινων πόρων του σατιρικού περιοδικού, Μαρικά Μπρε, ανακοίνωσε ότι εγκατέλειψε το σπίτι της εξαιτίας απειλών που θεωρήθηκαν σοβαρές.

ΚΑΙΡΟΣ

Για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και σταδιακά θα επηρεάσουν και την Ήπειρο.

Αραιές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 28 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί, αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα