back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Οριακή η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, λόγω του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευομένων με Covid-19. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν -ακόμα και αύριο- νέα μέτρα στην Αττική για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοιού, αφησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι όλα τα ποιοτικά στοιχεία “προοιωνίζουν θύελλα”, όχι μόνο αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και όσον αφορά στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές και το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ.

Για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown στην Αττική, ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι θα εξεταστεί το κατά πόσο είναι εφικτό να απομονωθεί μια μικρή περιοχή, διαφορετικά θα ληφθούν οριζόντια μέτρα στο λεκανοπέδιο.

Η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο του τοπικού lockdown, επανέλαβε στην ΕΡΤ ο Στέλιος Πέτσας αναφέροντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο στην Αττική και ειδικά στο δήμο Αθηναίων. Πρόσθεσε επίσης ότι εξετάζονται τρόποι για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε δημοτικά διαμερίσματα». Προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη μία ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr όπου κάθε πολίτης θα βάζει τον ταχυδρομικό του κώδικα για να ενημερώνεται τι μέτρα ισχύουν στην περιοχή του.

Στους 353 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα ένας 84χρονος με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Μέχρι στιγμής 580 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό και όπως είπε στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ήδη έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ από άλλα περιστατικά, προκειμένου να μετατραπούν σε μονάδες Covid-19». Σήμερα αδειάζουν Μονάδες Εντατικής στο Αττικό και θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία. Η κ Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει και δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς καθώς το νοσοκομείο είναι γεμάτο με κρούσματα κορωνοιού.

Ενδεικτική για την κατάσταση στα νοσοκομεία η δήλωση στον Αθήνα 9.84 της νοσηλεύτριας σε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό, Άννας Καλούρη, ότι υπάρχει αγωνία για την τύχη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν άλλες ασθένειες.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 980 κλίνες ΜΕΘ, όταν οι ανάγκες είναι 3.500 και ακόμα μεγαλύτερες σε συνθήκες πανδημίας και απηύθυνε έκκληση να μην κινείται η πολιτεία με τη λογική του κόστους.

Εν τω μεταξύ, δεν δέχεται πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού. Ωστόσο η διοίκηση του νοσοκομείου διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

“Δεν έχει υλοποιηθεί κανένα αίτημά μας από την αρχή της πανδημίας”, κατήγγειλε στον Αθήνα 9.84 η Μαίρη Αγρογιάννη, γιατρός στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.
Τόνισε πως εν μια νυκτί, χωρίς προετοιμασία και υποδομές, ανακοινώθηκε στο νοσοκομείο ότι θα πρέπει να νοσηλεύει κρούσματα.

Αύριο, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε πανελλαδική απεργία, ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σύσκεψη με αντικείμενο τη σημερινή καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα Νοσοκομεία της Αττικής πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Μετά τις συναυλίες, αναστέλλονται και οι θεατρικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους. Η απόφαση αφορά μόνο στην Περιφέρεια Αττικής και τις περιοχές στις οποίες έχουν επιβληθεί τοπικά περιοριστικά μέτρα, ενώ δεν πρόκειται για μέτρο πανελλαδικής εμβέλειας.

«Οι αποζημιώσεις καλλιτεχνών που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν, λόγω πανδημίας, βαρύνουν τον φορέα που τις διοργάνωσε» δήλωσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών του Δήμου Αθηναίων δεν θα δέχεται κοινό από σήμερα έως τις 7 Οκτωβρίου καθώς εργαζόμενος, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο. Ήδη έγινε σχολαστική απολύμανση των χώρων, ενώ οι εκεί εργαζόμενοι, τέθηκαν σε καραντίνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και σταδιακά θα επηρεάσουν και την Ήπειρο.

Αραιές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 28 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί, αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα