back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Στη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς, συμφώνησαν Ελλάδα και Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία δεν διευκρινίζεται, εντούτοις, η ακριβής ημερομηνία.

Με καθυστέρηση μίας εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τέθηκε προληπτικά σε καραντίνα, καθώς μέλος του προσωπικού ασφαλείας του

βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Στη σύνοδο θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η πιθανή επιβολή κυρώσεων έναντι της Τουρκίας.

“Η Τουρκία αναμένει μία συνετή και εποικοδομητική προσέγγιση από τη Γαλλία, καθώς συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο’, επεσήμανε σήμερα, κατά πληροφορίες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Νωρίτερα, ο γάλλος πρόεδρος, στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δήλωσε έτοιμος για διάλογο με την Άγκυρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Δίκαιο και θα αποσαφηνιστούν οι ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχές όπως η Λιβύη και η Συρία.

Η κατανομή των αιτούντων άσυλο στα κράτη-μέλη της ΕΕ “δεν θα λειτουργήσει”, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος της Αυστρίας, Ζεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, μία ημέρα πριν από την αυριανή παρουσίαση του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο από την Κομισιόν. Ο επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης, επεσήμανε ότι η λύση είναι η καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, “πολεμώντας μαζί εναντίον των διακινητών και στέλνοντας βοήθεια επί τόπου”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

346 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, 210 εξ των οποίων στην Αττική. Ακόμη 8 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού, ενώ 77 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Με ηχητικό μήνυμα, το οποίο θα αναπαράγεται από περιπολικά έως και τις 4 Οκτωβρίου, η Αστυνομία θα ενημερώνει τους κατοίκους της Αττικής ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο αγώνας ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ για τα playoff του Champions League.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραίες νεφώσεις αναμένονται αύριο στην Αθήνα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα