back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυξημένη η κίνηση στα σούπερ μάρκετ υπό το φόβο ενός νέου lockdown στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Θωρακίζεται το λιανεμπόριο και τα σούπερ μάρκετ ενώ αυξημένη είναι και η κίνηση στα καταστήματα τροφίμων καθώς το σενάριο ενός lockdown στην Αττική φαίνεται να είναι το επικρατέστερο για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα σούπερ μάρκετ τα τελευταία 24ωρα , υπό το φόβο ενός νέου lockdown στην Αττική. Καταναλωτές σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ και στοκάρουν τρόφιμα κυρίως μακράς διάρκειας φοβούμενοι την ολική καραντίνα στο λεκανοπέδιο.

Σε ισχύ βρίσκονται αυστηρά μέτρα για αποφυγή συνωστισμού , μέτρα τα οποία στην πλειοψηφία τους τηρούν εργαζόμενοι και καταναλωτές. Υπενθυμίζεται πως τόσο στις ουρές όσο και εντός των σούπερ μάρκετ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ εντός του καταστήματος επιτρέπονται ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

Σε ότι αφορά την επάρκεια προϊόντων οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχουν ελλείψεις ενώ έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο σε περίπτωση νέων περιορισμών στην Αττική προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή εξυπηρέτηση των καταναλωτών και η τροφοδοσία της αγοράς.

Σε απόγνωση εμπόριο και η εστίαση

Τα σενάρια για αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική , όπως το κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ και καφετεριών μετά τις 10 το βράδυ , προκαλούν νέο κύμα ανησυχίας στον κλάδο που είδε τον τζίρο να καταγράφει απώλειες άνω το 80% κατά την περίοδο της καραντίνας και κατά 30% από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ το νέο ωράριο λειτουργίας.

Ο κλάδος της εστίασης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μαζικά λουκέτα και απολύσεις και ζητά άμεσα από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα