back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στο Κερατσίνι

Διαβάστε επίσης

Για 9η χρονιά το Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου ξεκινάει  μαθήματα στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης και της ενεργού συμμετοχής.

Το Σχολείο Αλληλεγγύης πραγματοποιεί υποστηρικτικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και μαθήματα Αγγλικών σε ενήλικες. Επίσης, φέτος, δημιουργούνται νέα ξενόγλωσσα τμήματα, ισπανικών για ενήλικους και εφήβους και γερμανικών για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης τα μαθήματα θα ξεκινήσουν διαδικτυακά και εφόσον είναι ασφαλές θα γίνονται σε αίθουσες του 2ου Λυκείου Κερατσινίου, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου και τον Δήμο.

Αναζήτηση καθηγητών

Αν είστε καθηγητής/τρια ή φοιτητής/τρια και επιθυμείτε να συμβάλετε δηλώστε ηλεκτρονικά την συμμετοχή σας σε αυτό το link:
https://solidarityschoolkeratsini.wordpress.com/join/

Εγγραφές

Αν θέλετε να εγγραφείτε για να λάβετε μαθήματα συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής εδώ:
https://solidarityschoolkeratsini.wordpress.com/asklesson/

Η ιστορία του σχολείου

Από τα τέλη του 2012 μια πρωτοβουλία αποφοίτων καθηγητικών σχολών και κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησε τη συγκρότηση του Σχολείου Αλληλεγγύης Κερατσινίου. Από το Φεβρουάριο του 2013, παραχωρήθηκε η χρήση αιθουσών του 2ου Λυκείου Κερατσινίου (Έλλης 1, Αμφιάλη), με την υποστήριξη της σχολικής επιτροπής του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τη σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης του σχολείου.

Παιδεία για όλους

Όπως λένε τα μέλη της ομάδας του Σχολείου Αλληλεγγύης Κερατσινίου, η δράση  βασίζεται στην αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, τη σύνθεση και τη δημιουργική αντίσταση στους φραγμούς στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση. «Πιστεύουμε ότι η παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και είμαστε ενάντια σε διακρίσεις λόγω φυλής, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, αρτιμέλειας, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής. Αποφασίζουμε συλλογικά και χωρίς ιεραρχίες μέσα από μικτές συνελεύσεις μαθητών- γονέων – εκπαιδευτικών και διοργανώνουμε δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα