back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Covid-19: Χαλαρώνει τα μέτρα ο Ισημερινός

Διαβάστε επίσης

Η Γουαγιακίλ, το σημαντικότερο οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο του Ισημερινού, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας της Λατινικής Αμερικής, χαλάρωσε χθες Δευτέρα τους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών της, αφού υπήρξε για μήνες επίκεντρο της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Η δήμαρχος Σίνθια Βιτέρι, επικεφαλής της επιτροπής η οποία συστήθηκε στη Γουαγιακίλ για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δεν θα επιβάλλεται πλέον περιορισμός στην κίνηση των αυτοκινήτων σε ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα της χώρας.

Από τον Μάρτιο, είχε επιβληθεί περιορισμός στην κίνηση των αυτοκινήτων στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας.

Μεταξύ του Μαρτίου και του Μαΐου, η Γουαγιακίλ αποτελούσε το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού στον Ισημερινό, ωσότου την ξεπέρασε η πρωτεύουσα, το Κίτο. Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται στη Γουαγιακίλ, πάντως με πολύ βραδύτερο ρυθμό απ’ ό,τι τότε.

Κατά το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού, ως χθες Δευτέρα η Γουαγιακίλ κατέγραφε συνολικά 13.830 περιπτώσεις μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενώ στην πρωτεύουσα Κίτο ο αριθμός τους ανερχόταν σε 30.723.

Σε εθνική κλίμακα, ο Ισημερινός καταγράφει επισήμως 126.711 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 7.301 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Άλλοι 3.794 θάνατοι θεωρείται πως οφείλονταν στην COVID-19, κάτι πάντως που επισήμως λέγεται πως δεν είναι επιβεβαιωμένο.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα