back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Roland Garros: Συναγερμός από κρούσματα κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Πέντε τενίστες αποσύρθηκαν από τα προκριματικά του τουρνουά Roland Garros, καθώς έγινε γνωστό πως δύο παίκτες και ένας προπονητής βρέθηκαν «θετικοί» στον κορονοϊό, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές.

Οι προκριματικοί ξεκινούν σήμερα, με τους αγώνες για το κυρίως ταμπλό να αρχίζουν στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Οι διευθυντές του τουρνουά Roland Garros μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι δύο παίκτες που θα αγωνίζονταν στο προκριματικό τουρνουά, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και τρεις άλλοι έχουν επιβεβαιώσει τη στενή επαφή με έναν προπονητή που είναι επίσης θετικός», ανακοίνωσε η γαλλική ομοσπονδία τένις (FFT).

«Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας της διοργάνωσης, οι πέντε παίκτες δεν θα αγωνιστούν στο προκριματικό τουρνουά και θα απομονωθούν για περίοδο επτά ημερών. Συνολικά, περίπου 900 τεστ έχουν πραγματοποιηθεί από τις 17 Σεπτεμβρίου», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
Οι διοργανωτές δεν αποκάλυψαν τα ονόματα εκείνων που είχαν αποσυρθεί, αλλά ο Νταμίρ Ντζούμουρ είπε ότι αποσύρθηκε επειδή ο προπονητής του Πέταρ Πόποβιτς βρέθηκε «θετικός».

«Γι ‘αυτό δεν μπορώ να παίξω στο Roland Garros και δεν θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ», έγραψε στο λογαριασμό του στο Instagram. «Δεν είχε την ευκαιρία να κάνει ένα δεύτερο τεστ και είμαστε σίγουροι ότι ήταν ψευδώς θετικός επειδή ο προπονητής μου έχει αντισώματα», πρόσθεσε ο Βόσνιος, ο οποίος έφτασε στον τρίτο γύρο στο Παρίσι το 2015 και το 2018.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Ισπανικής εφημερίδας “Marca”, ο Ντένις Ίστομιν, ο Ερνέστο Εσκομπέντο, η Πέντρα Κρίστιν και η Μπερναμπέ Ζαπάτα έχουν βρεθεί θετικοί και έχουν απομακρυνθεί από τα προκριματικά ταμπλό ενώ έχουν ξεκινήσει ιχνηλατήσεις.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Γαλλικού Όπεν, οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στα προκριματικά, πρέπει να βρίσκονται στο Παρίσι από την προηγούμενη Πέμπτη και να έχουν προηγηθεί δύο αρνητικά τεστ κορονοϊού για να επιτραπεί η συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Μυστήριο επικρατεί με άλλους 11 τενίστες και τενίστριες που βγήκαν χωρίς επίσημη δικαιολογία από τις λίστες των προκριματικών και οι Γάλλοι ψάχνουν ντόπιους τενίστες για να τους αντικαταστήσουν.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα