back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι μαθητές, αγαπούν τη δημοσιογραφία και θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Η καραντίνα του περασμένου Απριλίου υπήρξε το έναυσμα για δύο νέους μαθητές Λυκείου να φτιάξουν το Change The World.gr, με όραμα να αλλάξουν τον κόσμο και «όπλο», όπως λένε οι ίδιοι, την «πένα» τους. 

Ο 17χρονος Γιώργος Τριανταφύλλου, μαθητής του 1ου Λυκείου Κοζάνης, και η 16χρονη Μαρία Ιωακειμίδου από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν ένα blog, στο οποίο αποτυπώνουν σκέψεις, εντυπώσεις και συναισθήματα, ανεβάζουν συνεντεύξεις και άρθρα γνώμης.

Σήμερα η ομάδα τους μετράει 28 μέλη, νέους από 13 έως 20 ετών, από όλη την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Τριανταφύλλου και η Μαρία Ιωακειμίδου

ChangeThe World.gr

Στο Change the World.gr, βρίσκει κανείς θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, θέματα που αφορούν το ρατσισμό, τη διαφορετικότητα αλλά και τα τροχαία ατυχήματα, τον αυτισμό, μια συνέντευξη  ενός συνομήλικου τους πρόσφυγα, τα βιώματα ενός γκέι μαθητή, κ.α.

«Ονειρό μας είναι να ακουστεί η φωνή μας, να δει ο κόσμος ότι έχουμε άποψη, δεν είμαστε μια γενιά αδρανής και να δουν όλοι τα πράγματα μέσα από την δική μας οπτική. Ελπίζω να αγκαλιάσουν το εγχείρημά μας και τα μέσα» θα πει στον Αθήνα 9.84, ο Γιώργος Τριανταφύλλου. «Αυτή την περίοδο πραγματοποιήσαμε μια καμπάνια – έρευνα  με τίτλο «Ο Δρόμος δεν είναι παιχνίδι», που είναι αφιερωμένη στους φίλους μας, που αδίκως έχασαν τις ζωές τους στον δρόμο και με σκοπό να μην χαθούν και άλλοι. Τώρα ψάχνουμε μέσα ενημέρωσης για να την αναρτήσουμε»

Στόχος τους, όπως λένε, είναι η ομαδικότητα, η συνεργασία και η όρεξη για δημιουργία. «Εμείς εδώ δεν έχουμε και δε κοιτάμε τίτλους, θέσεις, επίπεδα κ.ο.κ. Το δικαίωμα στην έκφραση και στην ελευθερία του λόγου, είναι αυτό που κάθε νέος πρέπει να γνωρίζει και να υπερασπίζεται. Εξίσου σημαντικό, επίσης, είναι και το δικαίωμα της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων, χωρίς κανένας να χρειάζεται να βιώσει οποιαδήποτε μορφή περιθωριοποίησης.
Ενώνουμε τις φωνές μας και μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας με τη κοινωνία, για να καταφέρουμε να αφήσουμε το θετικό μας στίγμα, αρθρογραφώντας, ανεβάζοντας τα stories μας, και λέγοντας την αλήθεια μας, στα μέσα ενημέρωσης και στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε».

Το κάλεσμα σε άλλους νέους

«Δε χρειάζεται να ξέρεις πολλά, η εμπειρία ζωής σου αρκεί για να αλλάξεις τον κόσμο. Στο We Will change the world δεν υπάρχουν κανόνες, γιατί με βάση κάθε εφηβική σκέψη, δημιουργείται ένας νέος κανόνας που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Να θυμάσαι! Καμία άποψη δεν είναι λάθος» αναφέρουν στο κάλεσμα τους, για συμμετοχή στην ιστοσελίδα και άλλων μαθητών, προσθέτοντας: «Δε θέλουμε απαραίτητα να φοράς σακάκι, κοστούμι κλπ, μας αρκεί να σαι ο εαυτός σου. Τίποτα νέο δεν δημιουργείται όταν δεν ακολουθούμε νέα πρότυπα».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα