back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Δεν θα ξαναγαπήσω» Σωκράτης Μάλαμας 21-09-2020

Διαβάστε επίσης

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2001 διοργανώθηκε στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στον Βύρωνα μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο με αφορμή την επέτειο του θανάτου του. Ο Λοίζος πέθανε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1982.

Στην συναυλία συμμετείχαν οι τραγουδιστές που είχαν τραγουδήσει σε πρώτη εκτέλεση τα μεγάλα τραγούδια του συνθέτη (Παπακωνσταντίνου-Νταλάρας- Αλεξίου-Γαλάνη) αλλά και πολλοί νεότεροι ερμηνευτές και τραγουδοποιοί που δεν πρόλαβαν να τον συναντήσουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Από το πρόγραμμα της συναυλίας δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα δύο –όλα κι όλα- τραγούδια του Λοίζου και του Παπαδόπουλου που είχε ερμηνεύσει ο Στέλιος Καζαντζίδης. Το «Δεν θα ξαναγαπήσω» και το «Όταν βλέπετε να κλαίω».

Το πρώτο θα το ερνήμευε ο Σωκράτης Μάλαμας και το δεύτερο ο Μανώλης Λιδάκης. Τρεις μέρες όμως πριν την συναυλία, στις 14 Σεπτεμβρίου πέθανε ο Στέλιος Καζαντζίδης και μία μέρα πριν την συναυλία έγινε η κηδεία του. Το «Όταν βλέπετε να κλαίω» δεν ακούστηκε εκείνη τη βραδιά γιατί ο Μανώλης Λιδάκης επικαλούμενος προσωπικούς λόγους δεν εμφανίστηκε στον Βύρωνα, ενώ ο Σωκράτης Μάλαμας έως και πέντε λεπτά πριν ανέβει στην σκηνή για να πει το «Δεν θα ξαναγαπήσω» θεωρούσε πως είναι λάθος να το τραγουδήσει εκείνος μία μέρα

μετά την κηδεία του Στέλιου Καζαντζίδη και πρότεινε να παιχτεί ορχηστρικό. Πείστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και μας χάρισε μια από τις πιο ψυχωμένες και συγκινητικές –λόγω συγκυρίας- ερμηνείες αυτού του σπουδαίου ζεϊμπέκικου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα