back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

453 νέα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στη χώρα μας, τα 184 εκ των οποίων στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ της Λέσβου. 174 τα κρούσματα στην Αττική. Έξι ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού, ενώ 79 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

“Η Περιφέρεια Αττικής – και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας – βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο”, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σε ισχύ από σήμερα και για 14 ημέρες τα νέα μέτρα για

τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αττική. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εργασίας. Τηλεργασία για το 40% του προσωπικού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επαναφορά του μέτρου των τριών ωραρίων προσέλευσης και αποχώρησης για τους υπαλλήλους, αναστολή συναυλιών και παραστάσεων, πλαφόν 9 ατόμων στις συναθροίσεις και σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών.

Στην αύξηση της αστυνομικής παρουσίας σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους -όπως κεντρικές πλατείες, λόφους και πεζοδρόμους, με στόχο τη διασφάλιση της τήρησης του μέτρου των εννέα ατόμων σε συναθροίσεις, προσανατολίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Την επέκταση της χρήσης των τεστ γρήγορης ανίχνευσης του κορονοϊού, των λεγόμενων rapid test, εκτός από τις δομές προσφύγων και μεταναστών και στα σωφρονιστικά καταστήματα, στις δομές μακροχρόνιας φροντίδας, στα εξωτερικά ιατρεία , στα επείγοντα περιστατικά και σε ελέγχους σε απομακρυσμένες περιοχές, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Δέσμη μέτρων για την αποζημίωση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στις πληγείσες από τον Ιανό περιοχές από την κυβέρνηση. Περιλαμβάνει αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, οικονομικές ενισχύσεις για επισκευές πρώτων κατοικιών και χρηματοδότηση προς τους Δήμους για αποκατάσταση των οδικών δικτύων.

H προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ παρατείνεται έως τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου.

Στο βέτο κατά των κυρώσεων έναντι της Λευκορωσίας επέμεινε η Κύπρος στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Λευκωσία έχει συνδέσει τη συναίνεση για τις κυρώσεις αυτές με την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τη συνεχιζόμενη παράνομη δράση της στην Κυπριακή ΑΟΖ, προϊδεάζοντας για τη στάση που θα κρατήσει και ενόψει της Συνόδου των ευρωπαίων αρχηγών.

ΔΙΕΘΝΕΣ

Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού -ακόμη και εθνικό lockdown- αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, καθώς τα νέα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται κατά τουλάχιστον 6.000 ημερησίως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία διπλασιάζονται κάθε οκτώ ημέρες. Τις 50.000 ενδέχεται να φτάνουν τα κρούσματα σε ημερήσια βάση έως τα μέσα Οκτωβρίου, εάν ο τρέχων ρυθμός μετάδοσης δεν επιβραδυνθεί, προειδοποιούν κορυφαίοι λοιμωξιολόγοι.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις αναμένονται αύριο στην Αθήνα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα