back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα 37 σχολεία και τα τμήματα σχολείων που έκλεισαν λόγω κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Μεγαλώνει η λίστα με τις σχολικές μονάδες που βάζουν λουκέτο λόγω COVID και η αγωνία γονιών και μαθητών μεγαλώνει καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να εντοπιστεί κρούσμα και στο δικό τους σχολείο. Τα περισσότερα πάντως από αυτά που περιλαμβάνει ο κατάλογος του υπουργείου Παιδείας εντοπίζονται στον νομό Αττικής.

Σε 37 ανέρχονται τα σχολεία που δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα, είτε σε επιμέρους τμήματα είτε θα αναστείλουν συνολικά τη λειτουργία τους, λόγω ενός ή περισσότερων κρουσμάτων κορωνοϊού, πέρα από την περιφερειακή ενότητα Πέλλας, όπου παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Τα 29 από αυτά καταγράφονται στην Αττική, όπου βρίσκεται το επίκεντρο της πανδημίας με περισσότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα.

Ειδικότερα, έως τις 4 Οκτωβρίου θα παραμείνει κλειστό ένα τμήμα του 8ου δημοτικού σχολείου στο Ίλιον. Δεν θα ανοίξουν έως τις 3 Οκτωβρίου δύο τμήματα γερμανικών και ένα αγγλικών του γυμνασίου της Ερασμείου ελληνογερμανικής σχολής, τμήματα του ΓΕΛ Βουλιαγμένης, του 1ου Γυμνασίου Καλάμου, στον Ωρωπό, και ως τις 2 Οκτωβρίου του 3ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Περαίας, του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων, αλλά και ολόκληρο το 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης. Κλειστά έως την 1η Οκτωβρίου θα είναι τμήματα του 20ού Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης, του 96ου Νηπιαγωγείου Αθηνών, του 5ου Δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης, του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αθηναίων, του 9ου ΕΠΑΛ Πειραιά, του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου, του 18ου ΓΕΛ Αθηνών, του 24ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, του 89ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Κόσμου «Πήγασος», του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, μία τάξη του St Lawrence College, στο Κορωπί, και εν συνόλω το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης και το 14ο Νηπιαγωγείο Καβάλας.

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου δεν θα ανοίξουν τμήματα του 1ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου, του 7ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, του 9ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, του 19ου ΓΕΛ Αθήνας, του 38ου Γυμνασίου Αθηνών και του 22ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, του 5ου Γυμνασίου Κέρκυρας και ολόκληρο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας. Θα παραμείνουν κλειστά έως τις 29 Σεπτεμβρίου το 7ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης και τμήματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και του ΕΠΑΛ Τρικάλων, έως τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο ΓΕΛ Καισαριανής, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, στην Κρήτη, και τμήματα του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας και του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου, ενώ τμήμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών κλείνει έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος σε μαθητή, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας του τμήματος για 14 ημέρες, ενώ για την αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 κρούσματα, μη σχετιζόμενα άμεσα μεταξύ τους.

Σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικό, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του και σε περίπτωση που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα, λαμβάνεται απόφαση για αναστολή λειτουργίας κατόπιν απόφασης του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμας Εκπαίδευσης, μετά από σύμφωνη γνώμη του του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Ισ. Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα