back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεταμεσονύκτια συγκέντρωση ιδιοκτητών εστίασης στο Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου πραγματοποίησαν καταστηματάρχες στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα της κυβέρνησης στην εστίαση.

Οι καταστηματάρχες εξ’ αρχής είχαν εκφράσει την έντονη διαφωνία τους για το κλείσιμο των καταστημάτων τους από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο θα έφερνε, όπως και έγινε, μεγάλη μείωση στο τζίρο τους.

Έπειτα από ένα μήνα που τέθηκε το μέτρο σε ισχύ -17 Αυγούστου εφαρμόστηκε στην Αττική πρώτη φορά- οι καταστηματάρχες, αφού “κατέβασαν ρολά” στα καταστήματά τους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος μετά τις 12 τα μεσάνυχτα για να προτείνουν και μια σειρά από μέτρα που, σύμφωνα με τους ίδιους, θα τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν την πτώση στον τζίρο τους. Στο σημείο, μάλιστα, παρέμειναν για αρκετές ώρες, κρατώντας πλακάτ με τα συνθήματά τους και ενημερώνοντας τους περαστικούς για το λόγο της διαμαρτυρίας τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το συντονιστικό του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, οι καταστηματάρχες ζητούν από την κυβέρνηση:

1) Κατάργηση του οριζόντιου μέτρου του ωραρίου, με παράλληλη διάκριση των περιορισμών του ωραρίου με κριτήρια ΚΑΔ, τ.μ. και συνδυασμών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η αρχή της αναλογικότητας καταστρατηγείται δραματικά με αυτό το μέτρο και αναγκάζει τον κόσμο που είναι προστατευμένος στα μαγαζιά μας, που τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες και οι αποστάσεις, να συνωστίζεται στις πλατείες μετά τις 00.00.

2) Νομοθετική ρύθμιση μείωσης των ενοικίων και απαγόρευση εξώσεων με παράλληλες ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες.

3) Πλήρης επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και επιδότηση του μισθολογικού κόστους κατά 50%, σύμφωνα με τα πρότυπα Ιταλίας και Γερμανίας.

4) Φ.Π.Α. 6% για όλη την εστίαση έως τον Μάη του 2021.

5) Επιχορήγηση 10% επί του τζίρου του 2019 στις μικρές επιχειρήσεις.

6) Μείωση σε όλα τα δημοτικά τέλη κατά 50%.

7) Νέα ρύθμιση 120 δόσεων με μηδενικά επιτόκια.

8) Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

9) Σε περίπτωση ανάγκης επιβολής σκληρών περιοριστικών μέτρων (τοπικά lock down) παράλληλη επιδότηση ιδιοκτητών και εργαζομένων.

10) Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ με περισσότερες δόσεις στις ρυθμίσεις.

11) Προστασία 1ης κατοικίας.

12) Θέσπιση Δικαιοστασίου σε όλη τη ελληνική επικράτεια.

[su_image_carousel source=”media: 270560,270558,270561,270559″]

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα