back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18.00

Διαβάστε επίσης

 

Στην προσπάθεια αποδόμησης του κυβερνητικού έργου εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε το οικονομικό πρόγραμμα 11 σημείων που παρουσίασε χθες απολύτως ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο και απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί η ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση που έρχεται, σημείωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση έχει άλλο σχέδιο. Ερωτηθείς για την πανδημία ο κ Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση αντι να στηρίξει το ΕΣΥ κάνει.. ‘’δουλίτσες’’ με τους ιδιώτες, ενώ με την αντιφατική πολιτική της τροφοδοτεί τις ανορθολογικές συμπεριφορές των πολιτών. Για την εθνική πολιτική.. υποστήριξε ότι η Τουρκία παραβίασε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα με τις ενέργειες του Ορούτσ Ρείς και είπε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να επιμένει στην επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Άγκυρα. Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών χαρακτήρισε πολιτική απάτη την προεκλογική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και και είπε ότι περιμένει από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ 158 συγνώμες.

Τη συνέντευξη Τύπου σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. ‘’Ο κ Τσίπρας άλλαξε λογότυπο στον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος όμως δεν άλλαξε λόγο. Παραμένει αιχμάλωτος του γνωστού εαυτού του..Τη μια μέρα ανακοίνωσε ένα ‘’μουχλιασμένο’’ πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, ύψους 42 δις ευρώ και την επόμενη ο ίδιος μείωσε τα μέτρα που πρότεινε σε 11 δις, ενώ κατασκεύασε ασύστολες ανακρίβειες για την πανδημία και την αντιμετώπισή της’’ είπε ο κ Πέτσας. Για τις εθνικές θέσεις που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε:’’ Εκτός από ανεύθυνος έγινε και επικίνδυνος. Μόνος αυτός σε ολόκληρο τον κόσμο υιοθέτησε την άποψη Ερντογάν ότι δήθεν η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη, ενώ με τρόπο εθνικά προσβλητικό, καλλιέργησε θεωρίες συνομωσίας γύρω από την απόσυρση του Oruc Reis.

====

Επί ποδός η πυροσβεστική, κλιμάκια της ΕΜΑΚ και συνεργεία της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον εντοπισμό της 43χρονης που αγνοείται από χθες στο Μουζάκι, όταν η περιοχή βρέθηκε, κυριολεκτικά, στο μάτι του μεσογειακού κυκλώνα, που άφησε πίσω του τρεις νεκρούς.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής, ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, στο Θεσσαλικό κάμπο, τη Στερεά Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου που έπληξε ο ΙΑΝΟΣ. Από χθες ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ βρίσκονται στην περιοχή καταγράφοντας και αποτιμώντας τις ζημιές στο αγροτικό και ζωϊκό κεφάλαιο, με στόχο να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις. Τις πρώτες μέρες της εβδομάδας, την Καρδίτσα θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο μεταξύ, κλιμάκιο ψυχολόγων του Υπουργείου Υγείας, θα παρέχει για όσο καιρό χρειαστεί ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη στους κατοίκους που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες του κυκλώνα.

‘’ Δεν υπάρχει δευτερόλεπτο για χάσιμο.. Πρέπει γρήγορα να αποκατασταθεί η ομαλότητα’’ είπε από τον Αλμυρό του Βόλου, ο Νίκος Παππάς. Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από χθες στις πληγείσες περιοχές. Εκεί εξάλλου βρίσκεται και κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής. ‘’Είμαστε εδώ για να φανούμε χρήσιμοι όπου είναι εφικτό.. με τις παρεμβάσεις μας να συμβάλουμε για την άμεση αποκατάσταση των υποδομών και των ζημιών’’ δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλίδης.

Ο Υφυπουργός Διαχείρισης κρίσεων, από χθες πραγματοποιεί αυτοψία στα νησιά του Ιονίου που σαρώθηκαν από τον κυκλώνα. Μετά την Κεφαλονιά επισκέπτεται σήμερα την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο. Όπως είπε στις 625 ανέρχονται οι βλάβες του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στη Ζάκυνθο, με τα τεχνικά συνεργεία να δίνουν μάχη με το χρόνο, προκειμένου να αποκατασταθεί σήμερα η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί.

 

Στους 336 ανέρχεται ο ρυθμός των θυμάτων της πανδημίας, καθώς 4εις ακόμη νοσηλευόμενοι ασθενείς covid-19 έχασαν τις τελευταίες ώρες τη μάχη για τη ζωή. Εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, έως τις 25 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για την αυριανή σύσκεψη του Συμβούλιου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην οποία αναμένεται να συζητηθούν όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ευρωπαϊκής διπλωματίας, ενόψει και του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδριάζει την Τρίτη 22 του μήνα.

Κυριακή καθαριότητας σήμερα για την Κυψέλη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. “Αυτήν την περίοδο, οι Κυριακές καθαριότητας, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία” έγραψε στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης προσθέτοντας ότι “Πέρα από τις καθημερινές απολυμάνσεις, συνεχίζουμε την προσπάθεια να παραμένει όλη η πόλη καθαρή”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…

Στις 6 και τέταρτο παίζουν Λαμία – ΟΦΗ και στις 8 και μισή Βόλος – Άρης.

Και ο καιρός στην Αττική…. Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες αύριο στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Γενικά αίθριος κατά τη διάρκεια της μέρας. Άνεμοι από βορειο ανατολικές διευθύνσεις από 4 έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας από 19 έως 27 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα